Prabangus šventinis patiekalas. Siūlome išbandyti.
Reikalingi produktai:
2 kg elnienos,
400 ml raudonojo vyno,
2 laurų lapai,
2 šakelės šviežių čiobrelių,
2 svogūnai,
4 skiltelės česnako,
40 g sviesto,
5 plonos riekelės rūkytos šoninės,
500 g pievagrybių,
400 ml jautienos sultinio,
2 šaukštai kukurūzų krakmolo,
4 šaukštai raudonųjų serbentų džemo,
druskos, maltų pipirų pagal skonį
žalumynų pagal skonį.
GAMINIMAS
Mėsą supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais, užpilti vynu, sudėti laurų lapus, čiobrelių šakeles ir uždengus bent 12 val. marinuoti šaldytuve. Svogūnus supjaustyti žiedais, česnaką susmulkinti ir 5 min. apkepinti svieste. Sudėti smulkiai pjaustytą šoninę, pievagrybius (jeigu dideli, perpjauti) ir viską kepti dar porą minučių. Švarioje keptuvėje ant didelės kaitros be riebalų dalimis trumpai pakepinti mėsą, kad lengvai apskrustų. Sumaišyti su keptų svogūnų ir grybų mase, sudėti į troškintuvą. Ant viršaus supilti marinatą, su krakmolu išmaišytą sultinį, sudėti serbentų džemą, pagardinti prieskoniais. Viską išmaišyti – mėsa turėtų būti beveik apsemta. Uždengti ir troškinti 2 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 160 °C. Patiekti papuošus mėgstamais žalumynais
%%%%%%%%%%0%%%%%%%%%%