Burata yra tobulas mocarelos ir grietinėlės derinys, itin mėgstamas saulėtoje Italijoje. Sūrio pavadinimas kilęs iš žodžio „burro“, kuris reiškia sviestą. Kiekvienas buratos rutuliukas – lyg mocarelos maišelis, pripildytas įdaro.
Ingredientai:
600 g moliūgo,
200 g buratos,
1 čiobrelių šakelė,
kapotų lazdynų riešutų pagal skonį,
alyvuogių aliejaus pagal skonį,
druskos, maltų pipirų pagal skonį.
Gaminimo būdas
Moliūgą supjaustyti riekelėmis, sudėti ant kepimo popieriaus ir apšlakstyti aliejumi. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃. Atvėsinti. Atsargiai nupjauti žieveles ir riekeles sudėti į lėkštes. Pasūdyti ir išdėlioti pjaustytą buratą. Apšlakstyti aliejumi, apibarstyti riešutais ir smulkintais čiobreliais