Aktualijos | Lietuva | 2 min.

Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose rengiamame Gero maisto festivalyje – produktai be „chemijos“

Etaplius.lt
2024 m. rugsėjo 30 d. 16:16
Organizatorių nuotr.

Spalio 5-6 d. Vilniaus „Akropolyje“, spalio 19 d. – Klaipėdos „Akropolyje“ ir spalio 26 d. – Šiaulių „Akropolyje“ vėl rengiamas gastronomijai dedikuotas Gero maisto festivalis.

„Su „Akropoliu“ bendradarbiaujame jau ne vienerius metus, čia organizuojame nemažai renginių, Pastebėjome, kad daug centro lankytojų domisi maistu, maisto kultūra, ieško, kuo paįvairinti savo kasdieninį, o artėjant šventėms – ir šventinį stalą. Todėl nusprendėme surengti specialiai maistui ir gėrimams skirtą renginį“, – festivalio atsiradimo istoriją atskleidė jo iniciatorė renginių agentūros „Gera gyventi“ įkūrėja ir vadovė Ventė Viteikaitė. Renginys organizuojamas dukart per metus – pavasarį ir rudenį, dabar vyks jau antrą kartą.

Trijuose miestuose organizuojamas renginys nustebins asortimentu: atėjusieji galės įsigyti konditerinių gaminių, mėsos ir pieno produktų, jūrų gėrybių, prieskonių ir pagardų, rūšinės kavos, arbatos, kakavos, kombučios ir kitų gaiviųjų gėrimų, kulinarinio paveldo, egzotinių produktų, vegetariškos ir veganiškos produkcijos, sveiko maisto, papildų, gurmaniškų grybų, smulkios virtuvinės technikos, indų, įrankių. Festivalyje vyks degustacijos – bus proga paskanauti įvairių naujovių.
Renginyje dalyvaus maždaug pusšimtis dalyvių iš Lietuvos ir užsienio. „Matome, kad tradicinė lietuvių virtuvė yra tikrai vertinama, tad pakvietėme keletą dalyvių, puoselėjančių senąsias maisto gaminimo tradicijas, o dar keletą – tokių, kurie jų įkvėpti kuria ką nors naujo. Taip pat norėjome kuo plačiau pristatyti pasaulio virtuvę, tad pakvietėme svečių tiek iš kaimyninių šalių, tiek iš tolimų egzotinių. Savo gaminius festivalyje pristatys įmonės ir ūkiai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos, Graikijos, Portugalijos, Šri Lankos, Tailando“, – vardijo V. Viteikaitė.

Bus galima rasti sveiko, ekologiško maisto, produktų, skirtų besilaikantiems įvairių dietų, pvz., vegetariškos, veganiškos, ajurvedinės, keto, gaminių be cukraus ar glitimo ir t.t., taip pat – įvairių maisto papildų, kurie žiemą bus itin reikalingi. Pasak organizatorės, atrenkant dalyvius didžiausias dėmesys yra skiriamas maisto kokybei, natūralumui. „Žemos kokybės gaminių, kuriuose skonis išgaunamas mononatrio glutamato pagalba, svoris didinamas pridedant celiuliozės, kurios žmogaus žarnynas net negali suvirškinti, o tarp sudedamųjų dalių – ilgas sąrašas sintetinių priedų, nepriimame: mes už tikrą maistą“, – pabrėžė pašnekovė. 

Renginyje stendus turės ir didelės įmonės, ir maži vieno žmogaus ar šeimos verslai. „Šis festivalis – puiki galimybė pristatyti savo naujienas, o startuoliams – apskritai pasirodyti „liaudžiai“, pasiūlyti jai savo produktų“, – kvietė dalyvauti organizatorė.

Festivalyje bus įvairių gurmaniškų dalykų, pasaulyje populiarių, bet lietuviams dar mažai pažįstamų produktų, inovatyvių maisto gaminių. „Bus galima įsigyti iš grikių miltų keptų šakočių, duonos su rugiagėlių žiedais, uogienės iš dilgėlių ar pušų kankorėžių, liofilizuotų ledų, iš arbatos pagamintų guminukų, kavos su grybais, Lietuvoje vis sparčiau populiarėjančių rauginių gėrimų“, – žadėjo V. Viteikaitė. Be to, kadangi prekiaus patys gamintojai ar jų tiesioginiai atstovai, daug ko įsigyti bus galima su nuolaida. 

Be maisto ir gėrimų atėjusieji t.p. ras smulkios buitinės technikos, įvairių virtuvės rakandų, indų, įrankių, receptų knygų. 

Renginys nurodytomis dienomis vyks nuo 10 iki 18 val. Įėjimas nemokamas. Daugiau informacijos: %%%%%%%%%%0%%%%%%%%%%

ALFA.TV REKOMENDUOJA
Straipsnio komentarai (0)
 .

Gerovės valstybė: didelė dalis Lietuvos gyventojų nepragyvena iš algos – pajamų neužtenka net maistui
Verslo naujienos | 3 min.
Tyrimas atskleidė: beveik dešimtadaliui Lietuvos gyventojų trūksta pinigų maistui
Lietuva | 2 min.
JT agentūra: trečdalis į Lietuvą atvykstančių Ukrainos pabėgėlių sunkiai įperka maistą
Lietuva | 2 min.
Už festivalio kulisų: kaip gimsta „Resurrexit“?
Kultūra | 2 min.
5 proc. PVM siūlomas ir ekologiškam maistui mokyklose, ligoninėse
Lietuva | 2 min.
V. P. Andriukaitis: jei būčiau Vyriausybėje, siūlyčiau kurti maisto nešvaistymo platformą
Politika | 2 min.
Velykų festivalis „Resurrexit“ – vienintelis toks Lietuvoje
Kultūra | 2 min.
G. Paluckas: iš sunkiai maistą įperkančių gyventojų valstybė negali reikalauti smarkiai prisidėti prie gynybos finansavimo
Politika | 2 min.
Mirė daug valgęs ir tai tiesiogiai transliavęs žinomas tinklaraštininkas: jam buvo vos 24-eri
Sveikata | 3 min.
Vilniaus kalėjime maištus kurstęs kalinys taip įgriso, kad vadovybė nutarė jo atsikratyti
Teismai | 4 min.
M. Lingė sako, kad Seimo konservatoriai nepritars PVM lengvatai maisto produktams: pasiūlymas neadekvatus laikmečiui
Politika | 2 min.
Seimui planuojama teikti siūlymą įvesti lengvatinį 9 proc. PVM tarifą maisto produktams
Politika | 2 min.
Patikrinimas Lazdijų ligoninėje: pacientų maitinimui skirti produktai aptikti personalo kambaryje
Lietuva | 2 min.
Konteineriuose – keisti radiniai: panevėžiečius tikrina kontrolieriai, šiukšlių gali ir neišvežti
Lietuva | 4 min.
Prasideda jubiliejinis festivalis „Kino pavasaris“, kviesiantis į lietuviško kino dieną
Kultūra | 2 min.
„Hamas“ kaupia maisto atsargas, bet su Gazos Ruožo gyventojais nesidalija
Pasaulis | 2 min.
Dėl šiukšlių – valdžios absurdai: nepririnksi atliekų, mokėsi daugiau
Lietuva | 8 min.
Vyriausybė planuoja pripažinti žemės ūkį strategiškai svarbiu sektoriumi nacionaliniam saugumui
Politika | 2 min.
Vilniuje maisto atliekomis pradėtos maitinti musių lervos: į sistemą investuota daugiau nei 2 mln. eurų
Verslo naujienos | 2 min.
Dėl grubių maisto saugos pažeidimų VMVT sustabdė „Pajūrio senelių namų“ Kretingoje veiklą
Nusikaltimai ir nelaimės | 2 min.