Labai gardūs kokosiniai varškėčiai. Ypač su uogomis ir klevų sirupu. Jie gali būti valgomi ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip desertas.
Ingredientai:
360 g varškės,
45 g kokosų drožlių,
1 šaukštas cukraus,
1/2 šaukštelio malto cinamono,
1 kiaušinis,
30 g ryžių miltų + 10 g varškėčių formavimui,
žiupsnis druskos,
1-2 šaukštai aliejaus kepti.
Gaminimo eiga:
1. Varškę, kiaušinį, cukrų ir kokosų drožles dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname.
2. Miltus sumaišome su druska ir cinamonu.
3. Miltų mišinį beriame į varškės masę ir užmaišome tešlą.
4. Formuojame varškėčius.
5. Keptuvėje įkaitiname 1-2 šaukštus aliejaus.
6. Apkepame varškėčius iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
7. Tiekiame šiltus su uogomis ir klevų sirupu.
Recepto autorė Oksana Misiukienė