Jei cukinijų derlius šiemet užderėjo geras, tai dalį jų verta užkonservuoti žiemai.
Dviem 1 l stiklainiams reikės:
jaunų mažų cukinijų – kiek telpa į stiklainius,
kelių šakelių šviežių petražolių,
6 skiltelių česnako,
6 kvapiųjų pipirų.
Marinatui:
750 ml vandens,
130 ml obuolių acto,
120 g cukraus,
šaukštas druskos.
GAMINIMAS
Iš nurodytų ingredientų išvirti marinatą. Kai skystis užvirs, pavirti dar kelias minutes. Cukinijas nuplauti ir supjaustyti maždaug 1 cm storio riekelėmis. Kartu su prieskoniais sudėti į sterilizuotus stiklainius. Užpilti marinatu, kad apsemtų. Pridengus palaikyti 30 min. Nukošti, skystį dar kartą užvirinti ir vėl užpilti ant cukinijų. Uždengti stiklainius, sustatyti žemyn dangteliais ir šiltai užkloti. Taip palikti per naktį.
%%%%%%%%%%0%%%%%%%%%%