Gyvenimas | Virtuvė | 2 min.

Aštri indiška sriuba „Rasam“

Alfa.lt
2022 m. spalio 10 d. 15:00
Indiška sriuba. | ajurveda24.lt
Susiję straipsniai

Ši aštri sriuba yra paplitusi Pietų Indijoje.

„Rasam“ – virusų priešas. Pasakojama, kad šventikas brahmanas sukūrė šį receptą kad išgydytų princą nuo ligos, kurios nepavyko išgydyti jokiais tuomet žinomais vaistais.

Ingredientai:

2 šaukštai raudonųjų lęšių,

1 svogūnas,

1 morka,

1 pomidoras,

2 skiltelės česnako,

kalendra, petražolės ar krapai,

1 šaukštas lydyto sviesto („ ghi“),

1 šaukštelis ciberžolės,

1/2 šaukštelio džiovintos aitriosios paprikos,

1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,

1/2 šaukštelio juodųjų garstyčių sėklų,

1/2 šaukštelio kumino sėklų,

1/2 šaukštelio paprikos miltelių,

2 šaukštelio mango miltelių (Amchor),

1/2 šaukštelio druskos.

Paruošimas:

1. Morką, svogūną ir pomidorą supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite česnaką.

2. Puode įkaitinkite sviestą įberkite garstyčių sėklas ir uždenkite dangčiu. Kai jos nustos spragsėti, berkite kuminą ir maišydami kepinkite kelias sekundes. Įberkite ciberžolės miltelius ir kepinkite 2–3 sekundes.

3. Į puodą sudėkite svogūnus, morką, česnakus ir kepkite 2–3 minutes. Suberkite pomidorus ir kepkite dar porą minučių.

4. Įpilkite 2 stiklines verdančio vandens ir virkite 10 minučių.

5. Įdėkite gerai nuplautus lęšius ir virkite 15 minučių.

6. Suberkite visus likusius prieskonius ir virkite dar 5 minutes.

7. Susmulkinkite žalumynus, sudėkite į puodą ir leiskite pastovėti kelias minutes.

Recepto autorė Oksana Misiukienė


%%%%%%%%%%0%%%%%%%%%%

ALFA.TV REKOMENDUOJA
Straipsnio komentarai (0)
 .