Šis užkandis primins vasaros atostogas prie Viduržemio jūros.
Reikalingi produktai:
250 g kreminio sūrio,
160 g humuso iš stiklainio,
2 maži agurkai,
1 didelis pomidoras,
100 g alyvuogių be kauliukų,
150 g fetos sūrio,
8 svogūnų laiškai,
2 česnako skiltelės,
1 šaukštas citrinos sulčių,
1 šaukštelis džiovintų raudonėlių,
2–3 šaukštai alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Gaminimo būdas
Kreminį sūrį iš anksto išimkite iš šaldytuvo, kad jis sušiltų iki kambario temperatūros.
Agurkus ir pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite svogūnų laiškus.. Alyvuoges supjaustykite į 4 dalis.
Agurkus, pomidorus, svogūnus ir alyvuoges sudėkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite pipirais ir išmaišykite.
Fetą sutrupinkite šakute į labai mažus gabalėlius.
Nulupkite česnaką ir supjaustykite labai smulkiai arba išspauskite per spaudą.
Minkštą kreminį sūrį išplakite su citrinos sultimis, įmaišykite raudonėlį ir česnaką, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
Kreminio sūrio mišinį lygiu sluoksniu paskleiskite ant serviravimo lėkštės. Tada išdėliokite humusą, šiek tiek atokiau nuo kraštų.
Uždėkite sluoksnį ir pabarstykite trupinta feta. Indą uždenkite dangčiu arba maistine plėvele ir 2 valandas palaikykite šaldytuve.
Skanaus!