Šis originalus patiekalas iš bulvių ir faršo sužavės ir didelius, ir mažus valgytojus.
Reikės:
1 kg bulvių,
0,5 ryšelio petražolių ir krapų,
1 ryšelio svogūnų laiškų,
40 g aliejaus,
0,5 šaukštelio druskos,
pipirų pagal skonį.
Mėsos įdarui:
300 g jautienos arba kiaulienos faršo,
100 g svogūnų,
aliejaus kepti,
1 šaukšto pomidorų padažo,
0,5 šaukštelio druskos,
pipirų pagal skonį.
Gaminimo būdas
Bulves nuskuskite, išvirkite, nusunkite ir sutrinkite į košę. Į bulvių košę įmaišykite supjaustytus svogūnų laiškus, krapus, petražoles, druską, pipirus, aliejų ir gerai išmaišykite.
Paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite nuluptus svogūnus ir pakepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Pridėkite faršą ir maišydami kepkite 7 minutes. Pabarstykite druska, pipirais, įdėkite pomidorų padažo, uždenkite ir troškinkite 15 minučių.
Kabinkite po šaukštą bulvių masės, suformuokite dubenėlius ir įdėkite po šaukštą mėsos įdaro.
Sudėkite ant skardos arba į apkepo formą ir pakepinkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių.
Galima patiekti su bet kokiu mėgstamu padažu, pavyzdžiui, pomidorų, garstyčių, krienų ar sviesto ir grietinės.
Skanaus!