Gyvenimas | Sveikata | 2 min.

NVSC: šią vasarą sergamumas koronavirusine infekcija didesnis nei pernai

ELTA
2024 m. rugpjūčio 21 d. 14:04
COVID-19 / Unsplash.
Susiję straipsniai

Šių metų vasarą koronaviruso infekcijos atvejų fiksuojama daugiau nei pernai, skelbia Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Skelbiama, kad naujų koronavirusinės infekcijos atvejų skaičius Lietuvoje pradėjo didėti nuo liepos. NVSC duomenimis, šis skaičius nuo 267 atvejų išaugo iki 1377 atvejų per savaitę. Pastarasis susirgimų skaičius fiksuotas 33-iąją savaitę – rugpjūčio 12–18 d.

„Europos ligų ir prevencijos centro (ECDC) 32 savaitės duomenimis, COVID-19 viruso aktyvumo didėjimas prasidėjo maždaug 6 savaitėmis anksčiau nei 2023 m. vasarą, tačiau tendencijos yra panašios. (...) Lietuvoje taip pat stebimas COVID-19 ligos atvejų didėjimas, kuris registruotas 4 savaitėmis anksčiau nei 2023 m. Taigi Lietuvoje stebima panaši situacija kaip ir Europoje“, – pranešime cituojama NVSC Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus patarėja Greta Gargasienė.

Pasak NVSC, šiuo metu šalyje vyrauja COVID-19 viruso „Omicron“ variantas ir jo subvariantai, vadinami „FLiRT“. Skelbiama, kad nėra duomenų, jog ši atmaina būtų pavojingesnė ar susijusi su sunkiau persergama infekcija.

Siekiant išvengti užsikrėtimo tikimybės ir išlikti sveikiems, NVSC gyventojams primena, kad susibūrimuose derėtų nepamiršti užkrečiamųjų ligų prevencijos priemonių, tai yra dažniau plauti rankas ir jas dezinfekuoti, taip pat laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo, o pajutus peršalimą ar panašius simptomus likti namuose.

ALFA.TV REKOMENDUOJA
Straipsnio komentarai (0)
Jūsų vardas
Jūsų nuomonė
 .

Gian Luca Demarco: vaikai nevalgo daržovių? O ar jūs mėgstate „kamufliažinius“ brokolius?
Lietuvos įžymybės | 8 min.
Kad Užgavėnės būtų tikrai sočios: Renatos blyneliai su krienų padažu nepaliks abejingų
TV ir kinas | 3 min.
Nekainuos net 2 eurų: tobulas kugelio receptas pagal žinomą tinklaraštininkę
TV ir kinas | 3 min.
Taip baltosios mišrainės dar nevalgėte: šį slaptą ingredientą naudoja ne visi
TV ir kinas | 3 min.
Desertas, be kurio nepraeina nė viena mugė: atskleidė, kaip gardžiuosius grybukus pasigaminti namuose
TV ir kinas | 3 min.
Itališkas obuolių pyragas nepaliks abejingų: kodėl Gian Lucos mama naudoja jam kitokį pavadinimą?
Virtuvė | 4 min.
Ne kugelis, bet patiks visiems bulvių mylėtojams: Gian Lucos patiekalas kvies kelionei po visą Europą
Virtuvė | 4 min.
Gian Luca metė iššūkį cepelinams: tokios jų versijos lietuviai dar bus neragavę
Virtuvė | 5 min.
Taip smidrų dar nevalgėte: Gian Luca atskleidė netradicinio pyrago su sūriu receptą
Virtuvė | 4 min.
Gurmaniški Klaipėdos skoniai pribloškė Gian Lucą: tai – svajonių darbas
Virtuvė | 4 min.
Naujas grilio vakarėlių hitas: sultingas mėsainis pagal Gian Lucą su lietuviškomis daržovėmis
Virtuvė | 4 min.
Taip silkės dar neragavote: Gian Luca atskleidė tobulų sumuštinių receptą
Virtuvė | 4 min.
Gian Luca atskleidė, kaip paruošti nepelnytai pamirštą ėrieną: mėsa tirps burnoje
Virtuvė | 4 min.
Vilnius vėl nusidažys rožine spalva: birželio 1-ąją kartu su vasara prasidės antrasis Vilniaus šaltibarščių festivalis
Vilnius | 5 min.
Tegul pavasaris kvepia Italija: Gian Luca atskleidė neatsivalgomų itališkų virtinukų gnocchi receptą
TV ir kinas | 3 min.
Gian Luca priėmė ypatingą šeimą: J. Jankevičius atskleidė, koks buvo pirmas maistas, kurį atvežė savo mylimajai
TV ir kinas | 3 min.
Vievyje įkurtas šeimos verslas sužavėjo Gian Lucą: sužinojo visas šakočių paslaptis
TV ir kinas | 4 min.
Sultingi šonkauliai pagal Gian Lucą grilį privers ruošti jau dabar: paslaptis – marinate
TV ir kinas | 3 min.
Atsispirti – neįmanoma: gurmaniški Gian Lucos mėsainiai su slaptu ingredientu nepaliks abejingų
TV ir kinas | 3 min.
Pas Gian Lucą į svečius užsukusi Jazzu – apie spalvingą savo gyvenimą, pokyčius ir daugybę veiklų
TV ir kinas | 5 min.