Gyvenimas | Virtuvė | 2 min.

Gurmaniškas buratos ir moliūgų duetas

Alfa.lt
2021 m. birželio 21 d. 13:00
Burata su moliūgais. | Organizatoriai
Susiję straipsniai

Burata yra tobulas mocarelos ir grietinėlės derinys, itin mėgstamas saulėtoje Italijoje. Sūrio pavadinimas kilęs iš žodžio „burro“, kuris reiškia sviestą. Kiekvienas buratos rutuliukas – lyg mocarelos maišelis, pripildytas įdaro.

 Ingredientai:

600 g moliūgo,

200 g buratos,

1 čiobrelių šakelė,

kapotų lazdynų riešutų pagal skonį,

alyvuogių aliejaus pagal skonį,

druskos, maltų pipirų pagal skonį.

Gaminimo būdas

 Moliūgą supjaustyti riekelėmis, sudėti ant kepimo popieriaus ir apšlakstyti aliejumi. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃. Atvėsinti. Atsargiai nupjauti žieveles ir riekeles sudėti į lėkštes. Pasūdyti ir išdėlioti pjaustytą buratą. Apšlakstyti aliejumi, apibarstyti riešutais ir smulkintais čiobreliais

Priekavos.lt

ALFA.TV REKOMENDUOJA
Straipsnio komentarai (0)
Jūsų vardas
Jūsų nuomonė
 .

Spalvingos avinžirnių salotos
Virtuvė | 2 min.
Žaliųjų žirnelių sriuba
Virtuvė | 2 min.
Indiškas lęšių pyragas
Virtuvė | 2 min.
Aštrūs raudonųjų pupelių kotletai
Virtuvė | 2 min.
Graikiška pupelių sriuba
Virtuvė | 2 min.
Bulvių kotletai su krabų lazdelėmis
Virtuvė | 2 min.
Kepta žuvis su citrinų, medaus ir garstyčių padažu
Virtuvė | 2 min.
Kepta ėriuko koja
Virtuvė | 2 min.
Keptos putpelės
Virtuvė | 2 min.
Kepta įdaryta antis su granatais
Virtuvė | 2 min.
Pyragas „Snaigė“
Virtuvė | 2 min.
Itališkas „Panettone“ pyragas
Virtuvė | 2 min.
Greiti pyragėliai su kumpiu ir sūriu
Virtuvė | 2 min.
Greitas valgis: makaronai su kukurūzais ir sūriu
Virtuvė | 2 min.
Karamelizuoti obuoliai
Virtuvė | 2 min.
Cinamoninės bandelės
Virtuvė | 3 min.
Šokoladinis keksas
Virtuvė | 2 min.
Jautiena su apelsinais
Virtuvė | 2 min.
Šokoladiniai varškėčiai
Virtuvė | 2 min.
Salotos su vištiena ir mandarinais
Virtuvė | 2 min.