Troškiniai – ne tik gardus, bet ir patogus patiekalas. Juk į puodą galima sumesti kone viską, ką pavyksta rasti šaldytuve. Taip pat lengva improvizuoti kuriant savo receptus net neturint didelės kulinarinės patirties. Siūlome išbandyti šį puikų mėsos troškinį!
Reikalingi produktai:
600 g vištienos filė,
druskos, maltų pipirų pagal skonį,
1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 morkos,
250 g briuselinio kopūsto,
250 g moliūgo,
200 ml grietinėlės,
raudona paprika,
šakelė šviežių rozmarinų,
100 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių,
pusė granato.
GAMINIMAS
Vištieną supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais, pagardinti paprika, druska, pipirais ir apkepinti. Sudėti griežinėliais pjaustytas morkas, pusiau smulkintą briuselinį kopūstą, kubeliais pjaustytą moliūgą, supilti grietinėlę ir troškinti 30 min. kartkartėmis pamaišant. Sudėti kubeliais pjaustytą papriką, smulkintą rozmariną, supilti apelsinų sultis, pagardinti prieskoniais ir troškinti apie 15 min. Patiekti papuošus granato sėklomis.