Prabangus ir sotus patiekalas, žavintis savo aromatu ir skoniu.
Reikalingi produktai:
900 g avienos be kaulo,
aliejaus kepti,
1 svogūnas,
2 morkos,
saliero stiebas,
druskos, maltų pipirų pagal skonį,
3 skiltelės česnako,
60 g pomidorų pastos
1 šaukštelis malto kumino,
1 šaukštelis maltos rūkytos paprikos,
1,2 l jautienos sultinio,
200 ml raudonojo vyno,
šaukštelis Vorčesterio padažo,
kelios šakelės šviežių rozmarinų,
2 laurų lapai,
900 g mažų bulvyčių,
saujelė šviežių petražolių
GAMINIMAS
Avieną supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais ir 10 min. maišant apkepti. Išėmus mėsą tame pačiame puode apkepti smulkintą svogūną, griežinėliais pjaustytas morkas ir kubeliais smulkintą salierą apie 10 min. Pagardinti prieskoniais, sudėti česnaką, pomidorų pastą, suberti kuminą, rūkytą papriką ir pakepinti dar porą minučių. Vėl sudėti keptą mėsą, užpilti sultiniu ir vynu, supilti Vorčesterio padažą, sudėti rozmarinus, laurų lapus. Užvirus skysčiui sumažinti kaitrą ir pridengus troškinti 30 min. Sudėti perpjautas bulvytes ir kaitinti dar 30 min. Prieš patiekiant išimti rozmarinų šakeles ir laurų lapus. Pagardinti smulkintomis petražolėmis.