Gardūs pyragaičiai, kuriems nereikia ypatingų konditerio sugebėjimų.
Ingredientai
Sirupui:
Kremui:
Gaminimo būdas
Atšildytą tešlą padalykite į stačiakampius (maždaug 20 x 15 cm).
Kiekvieną stačiakampį iškočiokite, suvyniokite ant pagaliuko, ištraukite pagaliuką, suspauskite ir suformuokite krepšelį.
Sudėkite krepšelius į kepimo indą.
Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Tešlos krepšelius palaistykite sviestu ir pašaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite 20 minučių, kol paviršius apskrus.
Sirupui sumaišykite cukrų ir vandenį, užvirinkite, supilkite citrinos sultis ir pakaitinkite dar 3–4 minutes.
Išimkite krepšelius iš orkaitės ir iš karto palaistykite karštu sirupu. Palikite 20–30 minučių pastovėti, kad įsigertų ir atvėstų.
Kremui sumaišykite varškę, grietinėlę, cukraus pudrą ir išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės. Kad būtų patogiau, kremą sudėkite į konditerinį maišelį.
Atvėsusius krepšelius aptepkite kremu ir papuoškite kapotomis pistacijomis.
Skanaus!