Jei esate įsitikinę, kad jums nesiseka gaminti tortų ir pyragų, duokite sau dar vieną šansą ir pabandykite šį, itin lengvą receptą. Varškės tortas gaivus, tvirtas ir gali virsti tikru meno šedevru, jei jį padekoruosite.
Jums reikės:
300 gramų sausainių
100 gramų sviesto
800 gramų varškės
200 gramų grietinės
200 gramų cukraus
4 kiaušinių
2 šaukštų krakmolo
Gaminimas
Papuošimui ko tik norisi - uogų, guminukų, šokolado, makaroonsų.
Sausainius iki trupinėlių susmulkinau smulkintuvu, supyliau ištirpintą sviestą ir išmaišiusi formavau torto pagrindą apvalioje atsegamoje skardoje, išklotoje kepimo popieriumi. Gerai suspaudžiau ir įdėjau kepti 15 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Visus likusius įdaro ingredientus išplakiau plaktuvu ir užpyliau ant kiek pakepto pagrindo. Vėl įdėjau kepti apie valandą.
Atvėsusį tortą puošiau ištirpdytu juoduoju šokoladu, uogomis, makaroons, guminukais.
Tortas tvirtas, gerai transportuojamas ir labai skanus.
Tiesa tarp pagrindo ir varškės sluoksnio dėjau šiek tiek sūrios karamelės. Ji čia labai tiko.
Torto dekoravimas išties nesudėtingas procesas.