Gyvenimas | Virtuvė | 2 min.

Meksika namuose: skaniosios tortilijos

Alfa.lt
2021 m. kovo 20 d. 12:01
Tortilijos. | Pixabay.com
Susiję straipsniai

Tortilijos – skanus ir lengvai paruošiamas patiekalas. Jis tinkamas, kai norisi užkąsti, ruošiamasi į iškylą ar vakarėlį. Ploną neraugintos tešlos paplotėlį galima prikimšti įvairaus įdaro, tad tortilijos niekada nepabosta!

Su bolivinėmis balandomis

•4 tortilijos

•170 g bolivinių balandų

•200 g avinžirnių

•200 g raudonųjų pupelių

•200 g moliūgų

•Svogūnas

•20 g kalendrų

•Šaukštelis citrinų sulčių

•2 šaukštai alyvuogių aliejaus

•Rozmarinų pagal skonį

•Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Bolivines balandas, avinžirnius ir raudonąsias pupeles iš vakaro užmerkti vandenyje ir ryte išvirti sūdytame vandenyje. Moliūgo minkštimą supjaustyti, apšlakstyti aliejumi, pagardinti prieskoniais ir rozmarinais. Kepti 40–45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros. Išvirtus produktus sumaišyti su keptais moliūgais, smulkintomis kalendromis, pjaustytu svogūnu. Pagardinti citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi ir išmaišyti. Į tortilijas dėti įdaro ir suvynioti kaip suktinukus. Pakepinti iš abiejų pusių, kol švelniai paruduos.

4 porcijos

100 g 116 kcal

Ruošti 9 val.

Su vaisiais

•4 tortilijos

•2 bananai

•2 kiviai

•2 nektarinai

•150 g aviečių

•200 g šilauogių

•15 g migdolų drožlių

•2 šaukštai migdolų sviesto

•10 g juodojo šokolado

•Šaukštelis cinamono

•20 g sviesto

Keptuvėje su sviestu apkepinti tortilijas iš abiejų pusių, kol švelniai parus. Apversti, apibarstyti cinamonu ir pakepti dar 1 min. Sumaišyti likusį cinamoną ir riešutų sviestą, mišiniu aptepti tortilijas. Dėti uogų, pjaustytų bananų, kivių, nektarinų, kepintų migdolų drožlių. Apibarstyti tarkuotu šokoladu. Puošti mėtų lapeliais. Perlenkti per pusę ir patiekti.

4 porcijos

100 g 275 kcal

Ruošti 1 val.

Su jautiena ir paprikomis

•4 tortilijos

•500 g jautienos

•Raudona paprika

•Geltona paprika

•Raudonasis svogūnas

•150 g gūžinių salotų

•5 šaukštai natūralaus jogurto

•Šaukštelis alyvuogių aliejaus

•Citrinų sulčių pagal skonį

•2 skiltelės česnako

•Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

•Aliejaus kepti

Jautieną supjaustyti plonomis juostelėms ir šiek tiek pamušti. Pagardinti prieskoniais. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinti mėsą. Paprikas supjaustyti šiaudeliais. Nulupti ir susmulkinti svogūną. Jogurtą sumaišyti su šlakeliu alyvuogių aliejaus, citrinų sultimis, išspaustu česnaku, pagardinti prieskoniais ir išmaišyti. Tortilijas pakepinti iš abiejų pusių, kol švelniai paruduos. Dėti salotų lapų, jautienos, paprikų, svogūno. Užpilti padažo ir suvynioti.

4 porcijos

100 g 276 cal

Ruošti 1 val.

Meksikietiškos

•4 tortilijos

•300 g vištienos filė

•150 g konservuotų pupelių

•150 g konservuotų kukurūzų

•300 g pomidorų

•Paprika

•200 g sūrio

•4 laiškinių svogūnų

•3 skiltelės česnako

•0,5 šaukštelio aitriosios paprikos

•0,25 šaukštelio kumino

•Druskos pagal skonį

•Aliejaus kepti

Susmulkinti česnaką ir laiškinius svogūnus. Suberti į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepti 2 min. ant vidutinės šilumos. Išimti iš keptuvės. Smulkiai pjaustytą vištieną pasūdyti ir pakepinti keptuvėje. Suberti laiškinius svogūnus, česnaką, pjaustytą papriką ir pakepinti 3 min. Suberti pupeles, kukurūzus, kuminą, papriką, trintus pomidorus ir išmaišyti (prieš trinant nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti žievelę). Troškinti dar 3 min. Suberti tarkuotą sūrį ir palaukti, kol išsilydys. Tortilijas apkepti iš abiejų pusių, kol švelniai paruduos. Ant jų dėti įdaro ir suvynioti.

4 porcijos

100 g 135 kcal

Ruošti 1 val.

Su keptomis daržovėmis

•4 tortilijos

•225 g fetos

•Baklažanas

•Cukinija

•2 morkos

•2 laiškiniai svogūnai

•3 šakelės mėtų

•3 šaukštai citrinų sulčių

•Kumino pagal skonį

•Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

•Alyvuogių aliejaus pagal skonį

•Aliejaus kepti

Nuskusti ir stambiai sutarkuoti morkas. Supjaustyti laiškinius svogūnus. Susmulkinti mėtas. Viską sumaišyti su citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi. Pagardinti prieskoniais ir išmaišyti. Plonai supjaustyti baklažanus ir cukinijas. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinti daržoves, kol paruduos iš abiejų pusių. Pagardinti prieskoniais, kuminu ir išmaišyti. Suberti trupintą fetą ir išmaišyti. Tortilijas apkepinti iš abiejų pusių, kol švelniai paruduos. Ant jų dėti keptų daržovių, sūrio ir suvynioti.

4 porcijos

100 g 213 kcal

Ruošti 1 val.

Su lašiša

•4 tortilijos

•150 g grietinėlės sūrio

•150 g gūžinių salotų

•150 g rūkytos lašišos

•2 agurkai

•20 g krapų

Tortilijas pakepinti iš abiejų pusių, kol švelniai paruduos. Kai apkeps, aptepti sūreliu. Dėti salotų lapų, lašišos gabalėlių, smulkintų krapų, pjaustytų agurkų. Suvynioti.

4 porcijos

100 g 291 kcal

Ruošti 10 min.

ALFA.TV REKOMENDUOJA
Straipsnio komentarai (0)
Jūsų vardas
Jūsų nuomonė
Tortilijos
Organizatoriai
Tortilijos
Organizatoriai
Tortilijos
Organizatoriai
Tortilijos
Organizatoriai
Tortilijos
Organizatoriai
Tortilijos
Organizatoriai
 .

Keptų burokėlių salotos su graikiniais riešutais
Virtuvė | 2 min.
Spalvingos avinžirnių salotos
Virtuvė | 2 min.
Žaliųjų žirnelių sriuba
Virtuvė | 2 min.
Indiškas lęšių pyragas
Virtuvė | 2 min.
Aštrūs raudonųjų pupelių kotletai
Virtuvė | 2 min.
Graikiška pupelių sriuba
Virtuvė | 2 min.
Bulvių kotletai su krabų lazdelėmis
Virtuvė | 2 min.
Kepta žuvis su citrinų, medaus ir garstyčių padažu
Virtuvė | 2 min.
Kepta ėriuko koja
Virtuvė | 2 min.
Keptos putpelės
Virtuvė | 2 min.
Kepta įdaryta antis su granatais
Virtuvė | 2 min.
Pyragas „Snaigė“
Virtuvė | 2 min.
Itališkas „Panettone“ pyragas
Virtuvė | 2 min.
Greiti pyragėliai su kumpiu ir sūriu
Virtuvė | 2 min.
Greitas valgis: makaronai su kukurūzais ir sūriu
Virtuvė | 2 min.
Karamelizuoti obuoliai
Virtuvė | 2 min.
Cinamoninės bandelės
Virtuvė | 3 min.
Šokoladinis keksas
Virtuvė | 2 min.
Jautiena su apelsinais
Virtuvė | 2 min.
Šokoladiniai varškėčiai
Virtuvė | 2 min.