Šie morkų vafliai yra tokie kvapnūs ir skanūs, kad galiu juos prilyginti karališkiems pusryčiams.
Vietoje morkų galima naudoti moliūgus arba saldžiąsias bulves. O teikti galima su įvairiais priedais - kreminiu sūriu ir sūdyta lašiša, su keptu kiaušiniu ir daržovėmis, su feta sūriu ir burokėliais.
Ingredientai:
200 g morkų,
2 kiaušiniai,
1 apelsinas,
4 šaukštas viso grūdo kvietinių miltų,
30 gramų kietojo sūrio,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 skiltelės česnako,
1/4 šauštelio maltos kalendros,
1/4 šaukštelio maltos ciberžolės,
2 čiobrelių šakelės,
druska ir juodieji pipirai pagal skonį.
Gaminimo eiga:
1. Morkas supjaustome 1 cm storio griežinėliais ir dedame kepimo formą. Jas užpilame apelsino sultimis bei alyvuogių aliejumi, dedame apelsino žievelę ir čiobrelio šakeles. Morkas kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.
2. Morkas atvėsiname ir sutriname maisto smulkintuvu kartu su kiaušiniais ir česnakais. Įmaišome miltus, tarkuotą sūrį, prieskonius.
3. Vaflius kepame gerai įkaitintoje vaflinėje.
4. Tiekiame su pasirinktais priedais.
Recepto autorė Oksana Misiukienė