Medaus tortas – populiarus desertas, kurį mėgsta visi, tačiau skaniausias jis bus pačių keptas.
Ingredientai:
PERTEPIMUI:
GAMINIMAS
Sviestą su medumi šildyti ant silpnos kaitros iki vientisos masės. Palikti atvėsti. Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi iki standžių putų. Įmaišyti atvėsusią medaus masę. Pamažu suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus, gerai išmaišyti. Turi išeiti riebios grietinės tirštumo tešla. Kepimo formos (apie 20 cm skersmens) dugną iškloti kepimo popieriumi, šonus patepti sviestu. Pilti 4–5 šaukštus tešlos ir paskirstyti per visą plotą. Kepti apie 12 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃. Taip sunaudoti visą tešlą ir iškepti torto papločius. Pertepimo kremui grietinę išplakti su citrinos sultimis ir cukrumi. Atvėsusius lakštus (vieną pasilikti) pertepti kremu ir dėti vieną ant kito truputį paspaudžiant. Kraštus ir viršų aptepti kremo likučiais, papuošti trupiniais, gautais susmulkinus pasiliktą paplotį. Tortą bent 3 val. dėti į šaldytuvą, o dar geriau ten palikti per naktį. Patiekiant galima papuošti uogomis, mėtomis ar kt.
%%%%%%%%%%0%%%%%%%%%%