Lengvai pagaminamas karštas desertas norintiems paragauti ko nors egzotiško.
Reikalingi produktai:
115 g sviesto,
250 ml vandens,
125 g kvietinių miltų,
3 kiaušiniai,
šaukštas medaus,
šlakelis vanilės ekstrakto,
aliejaus virti,
šaukštas cukraus,
šaukštelis cinamono.
Padažui:
5 šaukštai medaus,
3 šaukštai aitriųjų paprikų pastos.
GAMINIMAS
Sviestą sudėti į keptuvę, užpilti vandeniu ir kaitinti, kol ištirps. Maišant pamažu suberti miltus. Masę maišant kaitinti, kol viskas sulips į vientisą minkštą kamuoliuką.
Nukėlus po vieną sumušti kiaušinius, gerai išmaišyti. Pagardinti medumi ir vanile, dar kartą kruopščiai permaišyti.
Tešlą supilti į konditerinį maišelį ir, naudojant žvaigždutės formos antgalį, išspausti norimo ilgio lazdeles. Virti įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
Ištraukus iš aliejaus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Pravėsusias apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu. Patiekti su padažu, kuriam pagaminti medų reikia pašildyti ir sumaišyti su aitriųjų paprikų pasta. Tiek čiuros, tiek padažas patiekiami šilti.