Gyvenimas | Virtuvė | 2 min.

Rytietiški pyragėliai su riešutais

Gražina Vasiliauskienė
2023 m. birželio 21 d. 15:00
Rytietiški pyragėliai su riešutais.
Susiję straipsniai

Siūlome išbandyti paprastą, gražios formos saldumynų receptą.

Tešlai reikės:

1 kiaušinio,

200 mililitrų pieno,

1 šaukštelio 9 proc. acto,

50 mililitrų augalinio aliejaus,

20 gramų kefyro,

500 gramų miltų,

250 gramų kapotų graikinių riešutų,

50 gramų lydyto sviesto,

250 gramų cukraus,

400 mililitrų vandens,

pusės citrinos sulčių.

Gaminimo būdas

Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinį, pieną, actą, augalinį aliejų ir kefyrą. Išplakite šluotele.

Dalimis suberkite išsijotus miltus ir suminkykite minkštą, nelipnią tešlą.

Suvyniokite tešlą į plastikinį maišelį ir palikite 30 minučių pastovėti.

Padalykite tešlą į 8 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į ploną permatomą lakštą.

Iškočiotą lakštą apvyniokite ant kočėlo ir suspauskite iš šonų, kad susiraukšlėtų.

Atsargiai išlankstykite lakštą. Į vidurį viena eile kas 4 cm sudėkite po šaukštelį smulkintų riešutų, užvyniokite lakšto šonus, kad uždengtumėte įdarą, suspauskite tarpus tarp riešutų ir perpjaukite, kad gautumėte daugiau pyragėlių.

Pyragėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ir patepkite lydytu sviestu.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–40 minučių iki auksinės rudos spalvos.

Paruoškite sirupą. Puode sumaišykite cukrų, vandenį ir citrinos sultis. Užvirkite ir pavirkite 5 minutes ant silpnos ugnies.

Karštus pyragėlius palaistykite cukraus sirupu. Palikite kelioms valandoms, kad susigertų.

Iškeptus pyragėlius galite papuošti kapotais riešutais.

Skanaus!

ALFA.TV REKOMENDUOJA
Straipsnio komentarai (0)
 .

Žaliųjų žirnelių sriuba
Virtuvė | 2 min.
Indiškas lęšių pyragas
Virtuvė | 2 min.
Aštrūs raudonųjų pupelių kotletai
Virtuvė | 2 min.
Graikiška pupelių sriuba
Virtuvė | 2 min.
Bulvių kotletai su krabų lazdelėmis
Virtuvė | 2 min.
Kepta žuvis su citrinų, medaus ir garstyčių padažu
Virtuvė | 2 min.
Kepta ėriuko koja
Virtuvė | 2 min.
Keptos putpelės
Virtuvė | 2 min.
Kepta įdaryta antis su granatais
Virtuvė | 2 min.
Pyragas „Snaigė“
Virtuvė | 2 min.
Itališkas „Panettone“ pyragas
Virtuvė | 2 min.
Greiti pyragėliai su kumpiu ir sūriu
Virtuvė | 2 min.
Greitas valgis: makaronai su kukurūzais ir sūriu
Virtuvė | 2 min.
Karamelizuoti obuoliai
Virtuvė | 2 min.
Cinamoninės bandelės
Virtuvė | 3 min.
Šokoladinis keksas
Virtuvė | 2 min.
Jautiena su apelsinais
Virtuvė | 2 min.
Šokoladiniai varškėčiai
Virtuvė | 2 min.
Salotos su vištiena ir mandarinais
Virtuvė | 2 min.
Kepta žąsis su obuoliais ir graikiniais riešutais
Virtuvė | 2 min.