Siūlome išbandyti paprastą, gražios formos saldumynų receptą.
Tešlai reikės:
1 kiaušinio,
200 mililitrų pieno,
1 šaukštelio 9 proc. acto,
50 mililitrų augalinio aliejaus,
20 gramų kefyro,
500 gramų miltų,
250 gramų kapotų graikinių riešutų,
50 gramų lydyto sviesto,
250 gramų cukraus,
400 mililitrų vandens,
pusės citrinos sulčių.
Gaminimo būdas
Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinį, pieną, actą, augalinį aliejų ir kefyrą. Išplakite šluotele.
Dalimis suberkite išsijotus miltus ir suminkykite minkštą, nelipnią tešlą.
Suvyniokite tešlą į plastikinį maišelį ir palikite 30 minučių pastovėti.
Padalykite tešlą į 8 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į ploną permatomą lakštą.
Iškočiotą lakštą apvyniokite ant kočėlo ir suspauskite iš šonų, kad susiraukšlėtų.
Atsargiai išlankstykite lakštą. Į vidurį viena eile kas 4 cm sudėkite po šaukštelį smulkintų riešutų, užvyniokite lakšto šonus, kad uždengtumėte įdarą, suspauskite tarpus tarp riešutų ir perpjaukite, kad gautumėte daugiau pyragėlių.
Pyragėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ir patepkite lydytu sviestu.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–40 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Paruoškite sirupą. Puode sumaišykite cukrų, vandenį ir citrinos sultis. Užvirkite ir pavirkite 5 minutes ant silpnos ugnies.
Karštus pyragėlius palaistykite cukraus sirupu. Palikite kelioms valandoms, kad susigertų.
Iškeptus pyragėlius galite papuošti kapotais riešutais.
Skanaus!