Mažos, bet galingos ispaninių šalavijų sėklos. Jos pasižymi organizmui naudingų medžiagų gausa. Net sausainiai su šiomis sėklomis ne tik gardūs, bet ir sveiki!
KIAUŠINIO MASEI:
šaukštas ispaninių šalavijų sėklų.
4 šaukštai vandens.
SAUSI INGREDIENTAI:
60 g avižinių dribsnių,
15 g avižų miltų,
2 šaukštai moliūgų sėklų,
2 šaukštai migdolų drožlių,
1 šaukštas ispaninių šalavijų sėklų,
1 šaukštelis cinamono,
žiupsnelis druskos.
DRĖGNI INGREDIENTAI:
60 ml klevų sirupo,
60 g migdolų sviesto.
GAMINIMAS
Pirmiausia pasiruošti kiaušinį atstojančią masę: sėklas užpilti vandeniu, išmaišyti ir palikti bent 10 min. išbrinkti.
Sausus ingredientus sumaišyti ir permalti elektriniu trintuvu iki stambokų trupinių. Įmaišyti drėgnus ingredientus ir sėklų masę. Suminkyti tešlą, suformuoti sausainius. Juos dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 °C.