Ši sriuba Turkijoje verdama labai dažnai, kiekviena šeimininkė turi savo receptą. Šis tirštas, aromatingas ir sotus patiekalas patiekiamas su ketvirtadaliu citrinos, kuri vėliau išspaudžiama į sriubą.
Ingredientai:
Kiekvienai lėkštei sriubos papuošti:
Gaminimo būdas
Daržoves (bulves, morkas ir svogūnus) supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite česnaką.
Puode įkaitinkite aliejų. Jame pakepinkite svogūną, maišydami 3–4 minutes, kol suminkštės. Sudėkite česnaką. Suberkite morkas ir maišydami pakepinkite dar 3–4 minutes.
Sudėkite bulves, pomidorų pastą ir viską kartu pakepinkite 3 minutes.
Sudėkite nuplautus lęšius. Pagardinkite prieskoniais (druska, pipirais, paprika) ir gerai išmaišykite.
Supilkite vandenį, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir uždenkite dangčiu. Virkite 35–40 minučių ant silpnos ugnies.
Kai visos daržovės ir lęšiai išvirs, nukelkite sriubą nuo ugnies ir sutrinkite elektriniu trintuvu.
Supilkite sriubą į dubenėlius ir patiekite su skrebučiais, petražolėmis, grietinėle ir citrinos griežinėliais.
Skanaus!