Gyvenimas | Virtuvė | 2 min.

Turkiška trinta lęšių sriuba

Gražina Vasiliauskienė
2025 m. kovo 17 d. 15:00
Turkiška trinta lęšių sriuba.

Ši sriuba Turkijoje verdama labai dažnai, kiekviena šeimininkė turi savo receptą. Šis tirštas, aromatingas ir sotus patiekalas patiekiamas su ketvirtadaliu citrinos, kuri vėliau išspaudžiama į sriubą.


Ingredientai:

  • 300 gramų raudonųjų lęšių
  • 120 gramų svogūnų
  • 75 gramai bulvių
  • 150 gramų morkų
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 2 skiltelės česnako
  • 1,5 litro vandens
  • 100 mililitrų aliejaus
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • paprikos miltelių pagal skonį

Kiekvienai lėkštei sriubos papuošti:

  • 100 gramų skrebučių
  • 150 gramų grietinės
  • 1 gabalėlis citrinos
  • kelios petražolių šakelės

Gaminimo būdas


Daržoves (bulves, morkas ir svogūnus) supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite česnaką.

Puode įkaitinkite aliejų. Jame pakepinkite svogūną, maišydami 3–4 minutes, kol suminkštės. Sudėkite česnaką. Suberkite morkas ir maišydami pakepinkite dar 3–4 minutes.

Sudėkite bulves, pomidorų pastą ir viską kartu pakepinkite 3 minutes.

Sudėkite nuplautus lęšius. Pagardinkite prieskoniais (druska, pipirais, paprika) ir gerai išmaišykite.

Supilkite vandenį, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir uždenkite dangčiu. Virkite 35–40 minučių ant silpnos ugnies.

Kai visos daržovės ir lęšiai išvirs, nukelkite sriubą nuo ugnies ir sutrinkite elektriniu trintuvu.

Supilkite sriubą į dubenėlius ir patiekite su skrebučiais, petražolėmis, grietinėle ir citrinos griežinėliais.

Skanaus!

ALFA.TV REKOMENDUOJA
Straipsnio komentarai (0)
Jūsų vardas
Jūsų nuomonė
 .

Špinatų blyneliai su įdaru
Virtuvė | 2 min.
Lengvos salotos su bolivinėmis balandomis
Virtuvė | 2 min.
Vištiena, troškinta pagal indišką receptą
Virtuvė | 2 min.
Glaistyti varškės sūreliai
Virtuvė | 2 min.
Brokolių sriuba su sūriu
Virtuvė | 2 min.
Maistingas glotnutis iš burokėlių
Virtuvė | 2 min.
Pavasarinis morkų pyragas
Virtuvė | 2 min.
Velykinis kišas su kiaušiniais ir lašiša
Virtuvė | 2 min.
Pyragas su mėsos ir kiaušinių įdaru
Virtuvė | 2 min.
Lengvas velykinis desertas
Virtuvė | 2 min.
Vegetariškas burokėlių troškinys
Virtuvė | 2 min.
Sveikuoliškas humusas su burokėliais
Virtuvė | 2 min.
Gaivios burokėlių salotos su spanguolėmis
Virtuvė | 2 min.
Žalieji blynai su špinatais
Virtuvė | 2 min.
Blynai su obuoliais
Virtuvė | 2 min.
Salotos su bolivine balanda ir burokėliais
Virtuvė | 2 min.
Sklindžiai iš žiedinių kopūstų ir paprikos
Virtuvė | 2 min.
Salotos su upėtakiais
Virtuvė | 2 min.
Upėtakių filė česnakinio sviesto padaže
Virtuvė | 2 min.
Sriuba su upėtakiais
Virtuvė | 2 min.