Paprastos, sveikos ir skanios salotos , kurias galima pagaminti paskubomis ir be majonezo. Šios salotos yra labai maistingos ir sočios.
Reikės:
400 gramų virtų raudonųjų pupelių,
1 raudonos paprikos,
1 žalios paprikos,
2 vidutinės morkos,
2 pomidorų,
1svogūno,
3 česnako skiltelių,
1 vidutinės krūvelės petražolių arba kalendros,
3 šaukštelių druskos,
0,5 šaukštelio cukraus,
1 šaukštelio maltos kalendros,
1 šaukštelio džiovintų raudonųjų aitriųjų pipirų,
2 šaukštų 9% acto,
80 mililitrų augalinio aliejaus.
Gaminimo būdas
Pupeles galima išvirti iš anksto arba naudoti konservuotas.
Konservuotas pupeles nuplaukite šaltame vandenyje ir nuvarvinkite per kiaurasamtį
Pomidorą supjaustykite kubeliais. Paprikas supjaustykite plonomis juostelėmis.
Morką sutarkuokite. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Smulkiai supkapokite žalumynus, o česnaką išspauskite.
Dideliame ir giliame dubenyje sumaišykite pupeles, paprikas, pomidorus, morką, žoleles, česnaką, prieskonius ir cukrų.
Keptuvėje su aliejumi pakepinkite svogūną. Kepkite ant vidutinės ugnies 5-6 minutes, kol pagels..
Į salotas įmaišykite svogūną kartu su karštu aliejumi.
Įpilkite acto ir išmaišykite salotas.
Uždenkite paruoštas salotas ir padėkite į šaldytuvą 20–30 minučių ir leiskite išmirkti.
Skanaus!