Paprastai švelni pomidorų sriuba asocijuojasi su šiltuoju metų laiku. Siūlome pakeisti požiūrį ir paragauti stiprios, šildančios pomidorų sriubos.
Reikės:
400 g konservuotų supjaustytų pomidorų,
0,25 stiklinės kuskuso,
1 svogūno,
1 stiklinės žalių žirnelių,
2 česnako skiltelių
1,5 šaukštelio maltos kalendros,
1 šaukštelio maltų kuminų,
5 petražolių šakelių,
1 šaukšto citrinos sulčių,
Alyvuogių aliejaus,
Druskos, pipirų pagal skonį.
Sultiniui reikės:
700 g jautienos,
1 svogūno,
1 morkos,
1 saliero stiebo,
po 2 šakeles petražolių, krapų, kalendros,
druskos, pipirų pagal skonį.
Gaminimo būdas
Mėsą sudėkite į puodą, užpilkite 1,2 l vandens, užvirinkite. Nugraibykite putas, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite 1 valandą.
Nuskuskite morką, nulupkite svogūną. Sudėkite daržoves ir žalumynus į puodą, virkite dar 1 valandą. Įberkite druskos, pipirų. Mėsą ištraukite ir padėkite šiltai. Sultinį nukoškite.
Smulkiai sukapokite nuluptą svogūną ir česnaką. Švariame puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną bei česnaką. Suberkite kuminus, kalendrą, pomidorus, supilkite sultinį ir virkite 10 minučių ant silpnos ugnies.
Sudėkite žirnelius ir dar pavirkite 5 minutes. Suberkite kuskusą, uždenkite dangčiu, nukelkite nuo ugnies ir palaikykite 5 minutes. Pagardinkite druska, pipirais, citrinos sultimis. Sudėkite gabalėliais supjaustytą jautieną.
Išpilstykite į lėkštes ir pabarstykite kapotais žalumynais.
Skanaus!