Šių bandelių forma stebina, džiugina ir nuteikia maloniai. Jos – tarsi rudens pabaigos simbolis.
Reikalingi produktai:
200 mililitrų šilto pieno,
250 gramų moliūgų tyrės,
10 gramų sausų mielių,
100 gramų cukraus,
2 kiaušiniai,
100 gramų sviesto,
800 gramų miltų,
1 šaukštelis ciberžolės,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
1 šaukštelis druskos,
20 mililitrų alyvuogių aliejaus.
Įdarui:
3 vidutiniai obuoliai,
40 gramų cukraus.
Paviršiui:
1 trynys + 1 valgomasis šaukštas vandens,
cinamono lazdelės.
Gaminimo būdas
Vidutinio dydžio moliūgą nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Moliūgą apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, kol suminkštės.
Gatavus moliūgo griežinėlius atvėsinkite, nuimkite žievelę ir panardinamuoju trintuvu sutrinkite iki tyrės konsistencijos.
Paruoškite tešlą
Į dubenį su šiltu pienu supilkite cukrų, kiaušinį, vaniliną, moliūgų tyrę, ciberžolę, ištirpintą sviestą ir išmaišykite.
Į išsijotus miltus suberkite mieles. Į skystus ingredientus suberkite miltus ir keletą minučių minkykite tešlą. Tešla turi būti šiek tiek lipni.
Dubenį su tešla uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šiltą vietą 1,5 valandos.
Paruoškite įdarą
Obuolius nulupkite, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su cukrumi. Sumaišykite.
Pakilusią tešlą padalykite į 12 lygių dalių, suvoliokite į rutulius ir uždenkite.
Kiekviename rutulyje padarykite nedidelę duobutę, įdėkite įdaro, užspauskite kraštus ir vėl suformuokite rutulį.
Kiekvieną rutulį suriškite siūlu, kad padalytumėte į 8 dalis.
Kad būtų gražus moliūgo raštas, patartina surišti storu siūlu.
Sudėkite į kepimo skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi, ir palikite 20 minučių.
Pakilusias bandeles patepkite tryniu ir papuoškite nedideliais cinamono gabalėliais.
Pašaukite į iki 170 °C įkaitintą orkaitę 20 minučių. Nuo atvėsusių bandelių atsargiai nuimkite siūlus.
Skanaus!