Lengvas, daug pastangų nereikalaujantis karštas patiekalas, kuriai nereikia papildomo garnyro. Beje, tiks ir iš vakaro virtos bulvės arba bulvių košės likučiai.
Ingredientai:
300 gramų virtos vištienos filė,
400 gramų bulvių,
200 gramų tarkuoto kietojo sūrio,
250 gramų pievagrybių,
150 mililitrų grietinėlės 35% riebumo,
1 kiaušinis,
augalinio aliejaus kepti,
druskos ir pipirų pagal skonį,
raudonėlio pagal skonį.
Gaminimo būdas
Bulves išvirkite, kol pusiau suminkštės, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais.
Vištieną supjaustykite mažais gabalėliais, grybus supjaustykite griežinėliais.
Grybus su vištiena pakepinkite keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus, kol išgaruos skystis.
Sumaišykite bulves, vištieną ir grybus. Sudėkite į kepimo formą.
Atskirame dubenyje sumaišykite grietinėlę su kiaušiniu. Suberkite druską, prieskonius ir didžiąją dalį tarkuoto sūrio. Sumaišykite.
Šiuo mišiniu užpilkite troškinį, uždenkite folija ir 30 minučių kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje.
Praėjus nurodytam laikui, nuimkite foliją, apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite dar 10 minučių, kad sūris išsilydytų ir taptų auksinės spalvos.
Skanaus!