Šiltas metų laikas, kai galima buvo lauke išsikepti šašlykų, praėjo, bet ne viskas prarasta. Siūlome jautienos vėruinukų receptą, kuris tiks ir šventiniam ar kasdieniniam stalui.
Reikės:
700 gramų jautienos kumpio,
200 mililitrų kefyro,
30 mililitrų sojos padažo,
žiupsnelio druskos,
0,5 šaukštelio juodųjų pipirų,
10 vyšninių pomidorų.
Gaminimo būdas
Nuplautą mėsą nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Dubenyje sumaišykite kefyrą, sojų padažą, druską ir pipirus. Į marinatą sudėkite mėsą, išmaišykite ir palikite 2-3 valandoms.
Ant medinių iešmelių suverkite marinuotą mėsą ir vyšninius pomidorus.
Patarimas: kad iešmeliai nepridegtų orkaitėje, juos reikia prieš tai 1 valandą pamirkyti vandenyje.
Vėrinukus pašaukite į iš anksto iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę Kepkite 30–40 min. Kelis kartus apverskite vėrinukus, kad jie tolygiai apskrustų. iškeptų.
Skanaus!