Šio itališko patiekalo receptų yra nemažai, tačiau visi jie turi nekintamą komponentą – padžiūvusią duoną.
Šios salotos iš pradžių buvo Italijos vargšų patiekalas, tačiau jis yra toks paprastas ir skanus, kad dabar jį gamina bet kuriuo metų laiku bet kokias pajamas gaunančios namų šeimininkės. Tai puikus būdas sunaudoti duonos likučius, taip pat galimybė paįvairinti įprastas daržovių salotas.
Ingredientai:
1 svogūnas,
2 pomidorai,
1 agurkas,
1 paprika,
3 riekelės pasenusios baltos duonos,
40 mililitrų alyvuogių aliejaus,
1 ryšelis petražolių,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštelis juodųjų pipirų,
1 šaukštelis paprikos miltelių,
pusės citrinos sulčių,
20 mililitrų augalinio aliejaus kepti.
Gaminimo būdas
Svogūną ir agurką supjaustykite pusžiedžiais, paprikas – kubeliais, o pomidorus – smulkiais gabalėliais. Smulkiai sukapokite žalumynus.
Į keptuvę supilkite augalinį aliejų. Duoną supjaustykite kubeliais ir kepkite maišydami, kol gražiai apskrus.
Sumaišykite visus ingredientus salotų dubenyje, suberkite prieskonius, užpilkite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų.
Skanaus!