Lengvai pagaminami imbieriniai sausainiai patiks ir dideliems, ir mažiems.
Reikalingi produktai:
440 g kvietinių miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
pusė šaukštelio druskos,
šaukštas malto imbiero,
šaukštas cinamono,
pusė šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų,
pusė šaukštelio maltų gvazdikėlių,
145 g minkšto sviesto,
150 g rudojo cukraus,
160 ml melasos,
didelis kiaušinis,
šaukštelis vanilės ekstrakto.
GAMINIMAS
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Sviestą apie minutę plakti elektriniu plaktuvu, kol taps purus. Suberti cukrų, supilti melasą ir dar kartą išplakti iki kreminės konsistencijos. Įmaišyti kiaušinį, vanilę ir dar kartą gerai perplakti. Suberti miltų masę, išmaišyti. Turi išeiti tvirta, truputį lipni tešla. Padalyti pusiau, susukti į maistinę plėvelę ir mažiausiai 3 val. šaldyti. Atvėsintą tešlą iškočioti į maždaug 0,5 cm storio lakštą. Išspausti sausainius. Išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepti apie 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Kai atvės, galima dekoruoti.