Gyvenimas | Virtuvė | 3 min.

Moliūgo bandelės su įdaru

Gražina Vasiliauskienė
2023 m. lapkričio 14 d. 15:00
Moliūgo bandelės.
Susiję straipsniai

Šių bandelių forma stebina, džiugina ir nuteikia maloniai. Jos – tarsi rudens pabaigos simbolis.

Reikalingi produktai:

200 mililitrų šilto pieno,

250 gramų moliūgų tyrės,

10 gramų sausų mielių,

100 gramų cukraus,

2 kiaušiniai,

100 gramų sviesto,

800 gramų miltų,

1 šaukštelis ciberžolės,

1 šaukštelis vanilinio cukraus,

1 šaukštelis druskos,

20 mililitrų alyvuogių aliejaus.

Įdarui:

3 vidutiniai obuoliai,

40 gramų cukraus.

Paviršiui:

1 trynys + 1 valgomasis šaukštas vandens,

cinamono lazdelės.

Gaminimo būdas

Vidutinio dydžio moliūgą nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Moliūgą apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, kol suminkštės.

Gatavus moliūgo griežinėlius atvėsinkite, nuimkite žievelę ir panardinamuoju trintuvu sutrinkite iki tyrės konsistencijos.

Paruoškite tešlą

Į dubenį su šiltu pienu supilkite cukrų, kiaušinį, vaniliną, moliūgų tyrę, ciberžolę, ištirpintą sviestą ir išmaišykite.

Į išsijotus miltus suberkite mieles. Į skystus ingredientus suberkite miltus ir keletą minučių minkykite tešlą. Tešla turi būti šiek tiek lipni.

Dubenį su tešla uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šiltą vietą 1,5 valandos.

Paruoškite įdarą

Obuolius nulupkite, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su cukrumi. Sumaišykite.

Pakilusią tešlą padalykite į 12 lygių dalių, suvoliokite į rutulius ir uždenkite.

Kiekviename rutulyje padarykite nedidelę duobutę, įdėkite įdaro, užspauskite kraštus ir vėl suformuokite rutulį.

Kiekvieną rutulį suriškite siūlu, kad padalytumėte į 8 dalis.

Kad būtų gražus moliūgo raštas, patartina surišti storu siūlu.

Sudėkite į kepimo skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi, ir palikite 20 minučių.

Pakilusias bandeles patepkite tryniu ir papuoškite nedideliais cinamono gabalėliais.

Pašaukite į iki 170 °C įkaitintą orkaitę 20 minučių. Nuo atvėsusių bandelių atsargiai nuimkite siūlus.

Skanaus!

ALFA.TV REKOMENDUOJA
Straipsnio komentarai (0)
 .