Ruduo dosnus sodo gėrybių. Nuo medžių krinta prisirpę obuoliai, kriaušės, slyvos… Deja, šios ilgai šviežios nesilaiko, tad tenka sukti galvą, kur panaudoti. Metas pasigaminti gardų desertą su slyvomis ir pradžiuginti ne tik šeimos narius, bet ir draugus!
Reikės:
125 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
120 g cukraus,
115 g minkšto sviesto,
2 kiaušinių,
12 slyvų,
2 šaukštų citrinos sulčių,
1 šaukšto cinamono.
GAMINIMAS
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Cukrų (porą šaukštų atsidėti) išsukti su sviestu, įmaišyti kiaušinius ir perplakti. Pamažu maišant suberti miltų mišinį. Maišyti, kol tešloje neliks gumulėlių. Supilti į maždaug 25 cm skersmens riebalais išteptą kepimo formą. Ant viršaus išdėlioti perpjautas slyvas be kauliukų. Apšlakstyti citrinos sultimis, apiberti cinamonu ir pora šaukštų cukraus. Kepti 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Rekomenduojama patiekti šiltą su ledais, bet gardus ir vienas.
Skanaus!
%%%%%%%%%%0%%%%%%%%%%