Klasikinis patiekalas sočiam šventiniam stalui.
Reikalingi produktai:
3 kg kiaulienos kumpio be kaulo,
2 šaukštai garstyčių miltelių,
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų,
5 kadagio uogos,
20 gvazdikėlių,
5 šaukštai majonezo.
Marinatui:
100 ml vyno acto,
1 l vandens,
200 ml sauso baltojo vyno,
šaukštas druskos,
4 laurų lapai,
šaukštelis cukraus.
Gaminimas
Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišyti ir kaitinti iki užvirimo.
Kiaulienos kumpį įtrinti pipirais ir trintomis kadagio uogomis. Paskui apšlakstyti gautu marinatu ir laikyti šaldytuve per naktį. Kumpį kepti apie 2 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 220 °C temperatūros, kol gražiai apskrus. Kepsnio viršų įpjauti negiliais horizontaliais ir vertikaliais pjūviais, susmaigstyti gvazdikėlius, aptepti majonezu, apibarstyti garstyčių milteliais ir kepti dar apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros. Patiekti supjausčius norimo dydžio gabalėliais.
%%%%%%%%%%0%%%%%%%%%%