Neįmantrus patiekalas, labai tinkantis romantiškai vasaros vakarienei dviese.
Ingredientai:
250 g lašišos filė,
2 salierų stiebai,
100 g svogūnų ir česnakų laiškų,
3 morkos,
2 šaukštai sviesto,
50 ml sultinio,
2 didelės bulvės,
3 šaukštai aliejaus,
druskos, maltų pipirų pagal skonį,
1 šaukštelis tarkuotų citrinų žievelių,
2 šaukštai citrinos sulčių
žiupsnelis krapų,
pomidorų, žaliųjų citrinų papuošti.
Gaminimo būdas
Susmulkinti salierus, svogūnų ir česnakų laiškus. Nuskusti ir plonai supjaustyti morkas.
Gilioje keptuvėje ištirpinti sviestą ir pakepinti daržoves, supilti sultinį, užvirinti ir kaitinti apie 15 min.
Nuskusti bulves, perpjauti pusiau, sudėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi, apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃.
Pusę šaukštelio maltų pipirų sumaišyti su tarkuotomis citrinų žievelėmis. Nuplauti lašišą, apšlakstyti citrinų sultimis, pasūdyti, apibarstyti pipirų ir citrinų žievelių mišiniu. Kepti žuvį apie 10 min.
Keptas daržoves pabarstyti smulkintais krapais, pagardinti prieskoniais. Daržoves ir keptą lašišą papuošti iš pomidorų išpjautomis širdelėmis ir žaliųjų citrinų griežinėliais.
Skanaus!