Kartais visai smagu patiems išsikepti šviežios duonos namuose. Išbandykite šį nesudėtingą receptą.
Reikės:
400 mililitrų kefyro,
270 gramų kvietinių miltų,
180 gramų ruginių miltų,
1 šaukštelio druskos,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
0,5 šaukštelio cukraus.
Paviršiui pabarstyti:
1 trynio + 1 šaukštelio vandens
10 gramų sezamo sėklų,
10 gramų linų sėmenų.
Gaminimo būdas
Dubenyje sumaišykite dviejų rūšių miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius.
Supilkite šiltą kefyrą, tešlą išmaišykite iš pradžių mentele, paskui minkykite rankomis. Tešla turi šiek tiek lipti prie rankų.
Suspauskite tešlą į rutulį ir padėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Rutulio viduryje padarykite negilų kryžiaus formos pjūvį.
Duonos viršų aptepkite išplakto trynio ir vandens mišiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis bei linų sėmenimis.
Duoną kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45–50 min.
Skanaus!