Subtilūs ir minkšti šokoladiniai keksiukai – puikus skanėstas jaukiam arbatos vakarui. Nepakartojamas jų skonis ir lengva tekstūra tikrai sužavės visus.
Reikalingi produktai:
3 tryniai,
45 mililitrai pieno,
30 gramų augalinio aliejaus,
15 gramų lydyto šokolado,
35 gramai miltų,
10 gramų kakavos,
3 kiaušinių baltymai,
40 gramų cukraus,
1 šaukštelis citrinos sulčių,
85 gramai pieninio arba juodojo šokolado.
Gaminimo būdas
Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus ir kakavą.
Atskirame dubenyje sumaišykite trynius, pieną, augalinį aliejų ir ištirpintą šokoladą. Išmaišykite mišinį šluotele iki vientisos masės. Suberkite sausus ingredientus ir gerai išmaišykite.
Atskirame dubenyje išplakite baltymus su cukrumi ir citrinos sultimis iki standžių putų.
Į tešlą dalimis supilkite baltymus ir švelniai išmaišykite mentele ar šluotele.
Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį. Paruoškite 8–9 keksiukų formeles.
Šokoladą supjaustykite mažais kubeliais.
Pusę formos užpildykite tešla ir įdėkite šokolado kubelių.
Ant viršaus uždėkite dar šiek tiek tešlos ir pabarstykite šokoladu.
Keksiukus kepkite 30 minučių iki 125 laipsnių temperat9ros įkaitintoje orkaitėje.
Tada padidinkite temperatūrą iki 150 laipsnių, neištraukdami keksiukų iš orkaitės, ir kepkite dar 10 min.
Padidinkite temperatūrą iki 170C ir kepkite keksiukus dar 5–8 minutes.
Skanaus!