Šis receptas pravers, kai užsimanysite greitai patiekti ką nors nepaprastai gardaus.
Reikalingi produktai:
120 g kvietinių miltų,
2 šaukštai cukraus,
2 šaukšteliai ke
pimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
didelis kiaušinis,
180 ml pieno,
60 g lydyto sviesto,
šaukštelis vanilės ekstrakto,
pusė šaukštelio šviežiai spaustų citrinos sulčių,
aliejaus kepti,
mėgstamų uogų ir klevų sirupo patiekti.
GAMINIMAS.
Miltus sumaišyti su cukrumi, kepimo milteliais ir druska. Atskirame inde išplakti kiaušinį su pienu, sviestu, vanilės ekstraktu, citrinos sultimis. Supilti į sausų ingredientų mišinį, gerai išmaišyti, kad neliktų gumulėlių. Į keptuvę su trupučiu įkaitinto aliejaus konditeriniu maišeliu iš tešlos suformuoti mažyčius blynelius. Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekti apšlaksčius klevų sirupu ir pagardinus uogomis.