Gyvenimas | Virtuvė | 3 min.

Šviežių burokėlių salotos su džiovintomis slyvomis

Alfa.lt
2022 m. vasario 28 d. 15:13
Susiję straipsniai

Reikės (4 porcijoms):

2 burokėliai

1 citrina (reikės sulčių)

2 rūgštesni obuoliai

3 š. tyro alyvuogių aliejaus

100 g graikinių arba karijų riešutų, lengvai apkeptų sausoje keptuvėje

200 g džiovintų slyvų, supjaustytų plonomis juostelėmis

žiupsnis druskos

1 citrinos šviežiai tarkuota žievelė (tik geltonoji dalis ir geriausia naudoti eko)

Kaip gaminti:

1. Burokėlius nuplauname, nuskutame ir sutarkuojame plonais šiaudeliais (maisto smulkintuvu arba rankine tarka). Užpilame citrinos sultimis ir druska, gerai išmaišome. Paragaujame, jei trūksta rūgštelės ar druskos, skonį pasikoreguojame pagal save. Leidžiame burokėliams pasimarinuoti apie 30 min.

2. Obuolius sutarkuojame stambesne tarka (burokine) ir suberiame į burokėlius. Taip pat sudedame smulkintas slyvas, pilame aliejaus ir viską išmaišome.

3. Jei iš karto nevalgysime, paruoštas salotas laikome sandariame inde šaldytuve iki 5 dienų.

4. Pasmulkintus riešutus ir šviežiai nutarkuotą citrinos žievelę ant salotų užberiame prieš pat valgymą.

5. Skanaus!

„Gyvi Gali“ yra ne pelno siekianti organizacija, skatinanti vartoti daugiau augalinio maisto, bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos ir taip pagerinti savo sveikatą, stabdyti klimato kaitą ir prisidėti prie gyvūnų gerovės. Tai padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį kartu su projektu „Nori gali“ dalysimės naujų augalinių patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę itin skaniai.

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Jūratei Navikienei valgykimesveikiau.lt.

ALFA.TV REKOMENDUOJA
Straipsnio komentarai (0)
Jūsų vardas
Jūsų nuomonė
 .

Spalvingos avinžirnių salotos
Virtuvė | 2 min.
Žaliųjų žirnelių sriuba
Virtuvė | 2 min.
Indiškas lęšių pyragas
Virtuvė | 2 min.
Aštrūs raudonųjų pupelių kotletai
Virtuvė | 2 min.
Graikiška pupelių sriuba
Virtuvė | 2 min.
Bulvių kotletai su krabų lazdelėmis
Virtuvė | 2 min.
Kepta žuvis su citrinų, medaus ir garstyčių padažu
Virtuvė | 2 min.
Kepta ėriuko koja
Virtuvė | 2 min.
Keptos putpelės
Virtuvė | 2 min.
Kepta įdaryta antis su granatais
Virtuvė | 2 min.
Pyragas „Snaigė“
Virtuvė | 2 min.
Itališkas „Panettone“ pyragas
Virtuvė | 2 min.
Greiti pyragėliai su kumpiu ir sūriu
Virtuvė | 2 min.
Greitas valgis: makaronai su kukurūzais ir sūriu
Virtuvė | 2 min.
Karamelizuoti obuoliai
Virtuvė | 2 min.
Cinamoninės bandelės
Virtuvė | 3 min.
Šokoladinis keksas
Virtuvė | 2 min.
Jautiena su apelsinais
Virtuvė | 2 min.
Šokoladiniai varškėčiai
Virtuvė | 2 min.
Salotos su vištiena ir mandarinais
Virtuvė | 2 min.