Lengvas tortas, kurį sudaro šokoladinis biskvitas, purus pieno suflė ir šokoladinis glaistas.
Pagrindui reikalingi produktai:
5 kiaušiniai,
300 mililitrų pieno,
150 gramų cukraus,
100 mililitrų aliejaus,
30 gramų kakavos,
300 gramų miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
2 šaukštai aliejaus keptuvei patepti/
Pieno suflė:
150 mililitrų pieno.
15 gramų želatinos,
360 gramų kondensuoto pieno,
500 gramų riebios grietinėlės,
Glaistui:
150 gramų lydyto juodojo šokolado,
35 gramai sviesto.
Gaminimo būdas
Dubenyje sumaišykite pagrindui skirtą pieną, kiaušinius, cukrų ir augalinį aliejų. Išplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius.
Supilkite sausus komponentus į skystą mišinį ir plakite eketriniu plaktuvu, kol neliks gumuliukų.
Padalinkite tešlą į 3 dalis.
Keptuvę šiek tiek patepkite augaliniu aliejumi, supilkite pirmąją tešlos dalį ir kepkite uždengtą 15 minučių ant silpnos ugnies. Patikrinkite dantų krapštuku, ar gerai iškepė - jis turi būti sausas.
Likusius du pagrindo papločius iškepkite taip pat. Pagal 16–18 cm skersmens apskritimą apipjaustykite papločius taip, kad jie būtų lygūs.
Paruoškite pieno suflė. Želatiną pamirkykite piene ir palikite 30 minučių brinkti.
Išbrinkusią želatiną ištirpinkite mikrobangų krosnelėje ir sumaišykite su kondensuotu pienu.
Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę. Toliau plakdami, dalimis supilkite kondensuotą pieną su želatina. Grietinėlę išplakite iki purios masės.
Torto formą arba arba tik jos žiedą padėkite ant lėkštės. Dėkite pirmą torto paplotį, po to pusę pieno kremo ir išlyginkite mentele.
Uždėkite antrą paplotį ir kitą pusę kremo. Mentele išlyginkite kremą ir uždenkite trečiu papločiu.
Tortą padėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms, kad sustingtų.
Paruoškite glaistą. Į karštą ištirpintą juodąjį šokoladą sudėkite sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
Sustingusio torto viršų apliekite glaistu, šiek tiek palaukite, kol sustings, ir bus galima valgyti.
Skanaus!