Pagal šį receptą pagamintos vištienos juostelės bus sultingos, aromatingos ir gardžios. Jas galima patiekti su daržovių garnyru, makaronais, bulvytėmis arba kaip atskirą užkandį su mėgstamu padažu.
Reikės:
900 gramų vištienos filė,
Tešlai:
200 gramų miltų,
100 gramų kukurūzų krakmolo,
2 šaukštelių druskos,
1 šaukštelio juodųjų pipirų,
1 šaukšto paprikos,
1 šaukštelis aitriosios paprikos
1 šaukštelio džiovintų česnakų,
1 kiaušinio,
200 mililitrų gazuoto vandens,
Apvolioti:
100 gramų miltų,
1 šaukštelio druskos,
1 šaukštelio paprikos miltelių
1 litro augalinio aliejaus kepti.
Gaminimo būdas
Vištienos filė supjaustykite plonomis ilgomis juostelėmis.
Dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, druską, pipirus, papriką, aitriąją papriką ir česnaką.
Įmuškite kiaušinį ir supilkite gazuotą vandenį, išmaišykite tešlą.
Vištienos juosteles sudėkite į tešlą ir palikite 10–15 minučių.
Gilioje lėkštėje sumaišykite miltus, druską ir papriką.
Į puodą supilkite augalinį aliejų ir gerai įkaitinkite ant stiprios ugnies. Sumažinkite ugnį iki vidutinės.
Vištieną išimkite iš tešlos, apvoliokite paruoštuose miltuose ir sudėkite į aliejų.
Vištienos gabalėlius reikia kepti mažomis porcijomis, kad nesuliptų.
Kepkite juosteles 8–10 minučių, tada išimkite ant popierinės servetėles, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
Paruoštas juosteles patiekite su mėgstamu padažu.
Skanaus!