Gyvenimas | Virtuvė | 3 min.

Ypatingas kiaulienos kepsnys

Gražina Vasiliauskienė
2023 m. sausio 7 d. 15:00
Kiaulienos kepsnys. | Asmeninis archyvas
Susiję straipsniai

Šiuo patiekalu galite papuošti šventinį stalą arba savaitgalį pradžiuginti šeimą ir draugus.

Reikės:

1,5 kg kiaulienos nugarinės,

100 g kieto sūrio,

20 džiovintų slyvų,

2 cm šviežios imbiero šaknies,

80 ml brendžio,

Marinatui:

100 g natūralaus jogurto,

10 g druskos,

5 g Provanso žolelių,

3 g tarkuoto muskato riešuto,

maltų juodųjų pipirų,

10 g garstyčių grūdelių.

Gaminimo būdas

Paruoškite įdarą. Imbiero šaknį nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Slyvas kruopščiai nuplaukite ir sudėkite į puodą. Įpilkite imbiero, konjako, 100 ml vandens ir pradėkite kaitinti ant silpnos ugnies. Neuždenkite dangčiu. Kaitinkite, kol skystis išgaruos.

Marinatui sumaišykite natūralų jogurtą, druską, Provanso žoleles, maltus juoduosius pipirus, muskato riešutą, garstyčias ir gerai išmaišykite.

Sūrį supjaustykite plonais griežinėliais.

Kruopščiai nuplaukite kiaulieną po tekančiu vandeniu, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir padarykite išilginius pjūvius vienodu atstumu vienas nuo kito, neperpjaudami iki galo.

Tada kiaulieną iš visų pusių patepkite paruoštu marinatu, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms. Dar geriau, palikite per naktį.

Išimkite mėsą iš šaldytuvo. Į kiekvieną pjūvį įdėkite 4 gabalėlius džiovintų slyvų, taip pat po 2 griežinėlius sūrio. Aptepkite likusiu marinatu. Mėsos gabalą sudėkite į gilų kepimo indąą, išteptą aliejumi, uždenkite folija.

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Kepkite kiaulieną apie 1,5 valandos. Tada išimkite, užpilkite atsiskyrusiomis sultimis, nuimkite foliją ir kepkite dar 15–20 min. Turėtų atsirasti rausva plutelė. Patiėekite su mėgstamu garnyru.

Skanaus!

ALFA.TV REKOMENDUOJA
Straipsnio komentarai (0)
 .

Spalvingos avinžirnių salotos
Virtuvė | 2 min.
Žaliųjų žirnelių sriuba
Virtuvė | 2 min.
Indiškas lęšių pyragas
Virtuvė | 2 min.
Aštrūs raudonųjų pupelių kotletai
Virtuvė | 2 min.
Graikiška pupelių sriuba
Virtuvė | 2 min.
Bulvių kotletai su krabų lazdelėmis
Virtuvė | 2 min.
Kepta žuvis su citrinų, medaus ir garstyčių padažu
Virtuvė | 2 min.
Kepta ėriuko koja
Virtuvė | 2 min.
Keptos putpelės
Virtuvė | 2 min.
Kepta įdaryta antis su granatais
Virtuvė | 2 min.
Pyragas „Snaigė“
Virtuvė | 2 min.
Itališkas „Panettone“ pyragas
Virtuvė | 2 min.
Greiti pyragėliai su kumpiu ir sūriu
Virtuvė | 2 min.
Greitas valgis: makaronai su kukurūzais ir sūriu
Virtuvė | 2 min.
Karamelizuoti obuoliai
Virtuvė | 2 min.
Cinamoninės bandelės
Virtuvė | 3 min.
Šokoladinis keksas
Virtuvė | 2 min.
Jautiena su apelsinais
Virtuvė | 2 min.
Šokoladiniai varškėčiai
Virtuvė | 2 min.
Salotos su vištiena ir mandarinais
Virtuvė | 2 min.