Šiuo patiekalu galite papuošti šventinį stalą arba savaitgalį pradžiuginti šeimą ir draugus.
Reikės:
1,5 kg kiaulienos nugarinės,
100 g kieto sūrio,
20 džiovintų slyvų,
2 cm šviežios imbiero šaknies,
80 ml brendžio,
Marinatui:
100 g natūralaus jogurto,
10 g druskos,
5 g Provanso žolelių,
3 g tarkuoto muskato riešuto,
maltų juodųjų pipirų,
10 g garstyčių grūdelių.
Gaminimo būdas
Paruoškite įdarą. Imbiero šaknį nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Slyvas kruopščiai nuplaukite ir sudėkite į puodą. Įpilkite imbiero, konjako, 100 ml vandens ir pradėkite kaitinti ant silpnos ugnies. Neuždenkite dangčiu. Kaitinkite, kol skystis išgaruos.
Marinatui sumaišykite natūralų jogurtą, druską, Provanso žoleles, maltus juoduosius pipirus, muskato riešutą, garstyčias ir gerai išmaišykite.
Sūrį supjaustykite plonais griežinėliais.
Kruopščiai nuplaukite kiaulieną po tekančiu vandeniu, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir padarykite išilginius pjūvius vienodu atstumu vienas nuo kito, neperpjaudami iki galo.
Tada kiaulieną iš visų pusių patepkite paruoštu marinatu, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms. Dar geriau, palikite per naktį.
Išimkite mėsą iš šaldytuvo. Į kiekvieną pjūvį įdėkite 4 gabalėlius džiovintų slyvų, taip pat po 2 griežinėlius sūrio. Aptepkite likusiu marinatu. Mėsos gabalą sudėkite į gilų kepimo indąą, išteptą aliejumi, uždenkite folija.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Kepkite kiaulieną apie 1,5 valandos. Tada išimkite, užpilkite atsiskyrusiomis sultimis, nuimkite foliją ir kepkite dar 15–20 min. Turėtų atsirasti rausva plutelė. Patiėekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus!