Pirmąjį vasaros vakarą į vieną pagrindinių sostinės senamiesčio gatvių plūdo garsenybių minia. Garsūs pramogų pasaulio atstovai rinkosi į neatrastų Azijos skonių šventę restorano „Manami“ lauko terasoje. Garsenybėms liepsnose buvo pristatyti įmantrūs patiekalai, kurių skonių buvo ieškota visame pasaulyje.
Sostinės Vilniaus gatvė virto nepaprasta skonių, linksmybių ir juoko oaze. Į renginį susirinkę svečiai atvirai dalijosi pasakojimais apie kelionėse atrastus egzotiškus skonius bei patiekalus, kurių negali pamiršti ir šiandien.
Išskirtinio Azijos skonių meniu pristatymo nepraleido gausus būrys garsenybių, tarp kurių buvo dainininkas Merūnas Vitulskis su žmona Erika, atlikėja Diana Dargienė su dukra Une, krepšininko Darjušo Lavrinovičiaus žmona Edita su vaikais, dizainerė Viktorija Jakučinskaitė su vyru Vitalijumi, laidų vedėja Asta Stašaitytė-Masalskienė, žurnalistai Edvardas Žičkus bei Jolanta Svirnelytė, menininkė Monika Dirsytė, vedybų planuotojas Liutauras Galinis, nuomonės formuotojas Artūras Swan, sunkiaatletis, verslininkas Ramūnas Vyšniauskas bei daugelis kitų įžymybių.
Pasaulio skoniams neabejinga E. Vitulskienė sako, kad jos gyvenime ypač anksti atsirado japoniška virtuvė, jos patiekalų garsi moteris išragavusi pačių įvairiausių. Ir nors vienas mėgstamiausių jos patiekalų – Japonijoje ragauti sušiai, kai kuriuos patiekalų skonius ji pamena itin ryškiai. „Mano mėgstamiausia virtuvė yra Azijos, dievinu įvairius jos patiekalus. Yra tekę lankytis Japonijoje, ragauti įvairiausią vietos maistą. Sušiai tikrai labai skiriasi nuo tų, kuriuos valgome Lietuvoje. Japonai mėgsta padaryti didelį ryžių tortą, jį supjaustyti ir valgyti. Be abejonės, ten vyrauja daugybė kitokių skonių ir šviežios jūrų gėrybės, japoniškos žuvys, tačiau būna ir taip, kad valgai ir nežinai ką. Prisimenu, kaip ragavau kažkokį patiekalą, jo skonis man labai nepatiko, o išspjauti buvo nepatogu, nes ten tai – didelis įžeidimas, tad valgiau tą patiekalą su ašaromis akyse. Džiaugiuosi, kad čia galime rinktis tokį maistą, kuris tikrai pritaikytas mūsų skoniams. Taip pat ir atmosfera kitokia. Čia, Vilniaus gatvėje, visuomet puiki nuotaika. Man ši vieta asocijuojasi su draugėmis ir smagiomis emocijomis“, – sako E. Vitulskienė.
Vienos didžiausių Lietuvoje restoranų grupės „Amber Food“ vienintelis akcininkas ir jos vadovas Gediminas Balnis sako, kad žmonės šiandien yra išrankesni ir, norint juos nustebinti unikaliais skoniais, įkvėpimo patiekalams tenka ieškoti visame pasaulyje. Restorane vyrauja azijietiška virtuvė su japoniškais patiekalais, tačiau tam, kad ne tik skoniai, bet ir jų pateikimas būtų išties viliojantis, pasitelkiama virtuvės virtuozų fantazija. „Net ir lietuvių itin mėgstami sušiai gali būti ypatingi ir stebinti, todėl šiandien pristatome naujieną – liepsnojančius sušius. Maistas turi būti šventė ne tik gomuriui, bet ir akiai. Mūsų restorano svečiai jau yra išmėginę šią naujieną ir džiaugiuosi, kad mums pavyko nustebinti net ir išrankią sostinės restoranų publiką“, – sako G. Balnis.
Televizijos laidų vedėja A. Stašaitytė-Masalskienė sako, kad jai tenka ne tik išbandyti įvairių pasaulio virtuvių skonius, tačiau dažnai ir išmokti gaminti užsienyje pamėgtus patiekalus: „Skanus maistas man asocijuojasi su kelionėmis. Azijoje – ypatinga virtuvė. Aš net namie dažnai mėginu gaminti azijietiškus patiekalus, tik šiek tiek kitaip. Dažnai pagalvoju, kad galbūt šiuose patiekaluose daug cukraus, tad aš bandau atkartoti restorane gaminto patiekalo receptūrą, tik interpretuoju savaip. O keliaudama visuomet stengiuosi ne tik paragauti vieną kitą naują patiekalą, bet ir jį išmokti gaminti. Tad net kelionėse aš dažnai lankau kulinarijos kursus, kad išmokčiau tos vietos virtuvės subtilybių.
Vakarėlyje apsilankęs sunkiaatletis ir verslininkas Ramūnas Vyšniauskas taip pat neslepia esantis didelis Azijos virtuvės gerbėjas. Garsus vyras prisimena, kai kartą, ruošdamasis olimpinėms varžyboms, nekaltai pajuokavo su azijietiškos virtuvės šefu: „Azijos patiekalų meniu dažniausiai yra labai platus ir man visuomet labai sunku išsirinkti vieną patiekalą. Aš mėgstu sušius, nes jie man siejasi su sveikesne mityba, bet taip pat mėgstu rytietiškuose padažuose ruoštą mėsą. Prisimenu, kad kartą tiesiog negalėjau išsirinkti, ko norėčiau, apsidairiau ir juokais šefui sakau: iškepk šitą peleninę. Po kurio laiko jis grįžo su patiekalu ir ten buvo glazūroje iškepta peleninė. Tuomet pamaniau, kad šios virtuvės šefų humoro jausmas yra nerealus.“