Trys kiečiausi Lietuvos šefai – Julija Steponavičiūtė-Vosylė, Liutauras Čeprackas ir Dainius Špakauskas – atvyksta į jūsų namus tam, kad sukurtų čia restoraną. Negana to, jie pasiruošę išpildyti kiekvieną jūsų norą ir atskleisti savo kulinarines paslaptis – būtent tokiai avantiūrai kiekvieną šeštadienį nuo šiol kviečia TV3 laida „IKI šefų kovos“. Tiesa, patys šefai niekuomet nežino, kam ir ką gamins. Todėl, kol šeimos su nekantrumu laukia savo patiekalų, jiems tenka ne tik gerokai pasukti galvas, kaip nustebinti valgytojus, bet ir dalintis vos viena virtuve!
O šįkart jų laukė ypatingai sunkus iššūkis – pagaminti pietus net 7 asmenų šeimai.
Kaip įtikti tokiai gausiai šeimai?
Sunku gaminti ne tik tokiam kiekiui žmonių – iššūkių kėlė ir tai, jog Cvilikų šeima stengiasi maitintis ypatingai sveikai. Šeimos galva Tadas, praeityje sirgęs vėžiu, tiki, kad būtent sveika mityba ir badavimas jam padėjo šį likimo mestą iššūkį įveikti.
Tad, nors vėžį ir išsigydė, sveikas ir subalansuotas maistas Cvilikų šeimai be galo svarbus ir dabar. „Žinoma, svarbu ir tai, kad patiekalas tiktų ir vaikui, ir suaugusiam“, – sakė Tadas.
Jo žmona Kristina atskleidė, kad apie didelę šeimą svajojo visuomet. „Kažkada pajuokavau, kad noriu 5 vaikų. O kažkas iš viršaus mano norus prisiminė – dabar mes tikrai turime 5 vaikus“, – pasakojo ji.
Tačiau gaminti tokiam kiekiui žmonių nėra paprasta. „Savaitgalio rytais paklausti, ką valgysime, net bijau, nes galiu sulaukti bent 5 skirtingų atsakymų. Jeigu visiems daryčiau viską, ko jie nori, tuomet pusryčiai tęstųsi iki pietų“, – juokėsi Kristina.
Šefams nepavyko išvengti iššūkių
Kad šiai šeimai gaminti buvo sunku, neslėpė ir virtuvės šefai. Nors daugelis ir tikina priešingai, L. Čeprackas neslėpė – gyvenime maistas dažniausiai būna arba skanus, arba sveikas.
Todėl jis šįkart gamino daržovių karį su žuvies kukulaičiais. „Kadangi pats turiu vaikų, mano tikslas yra padaryti taip, jog vaikai nesuprastų, ką valgo, nes jie taip pat nelabai mėgsta žuvį“, – išgirdęs, kad kai kas iš Cvilikų šeimos nevalgo žuvies, sakė jis.
Dainius šįkart rinkosi gaminti patiekalą, turintį ir Japonijos, ir Tailando skonių. „Kadangi esu daug laiko praleidęs Azijoje, ir net 24 kartus buvęs Tailande, tai bus patiekalas, sudėtas iš dviejų šalių. Gaminsiu iš Japonijos paimtą lašišos sashimi ir tailandietiškas avokado salotas su mangais bei keptomis krevetėmis“, – intrigavo jis.
O štai Julija gamino burnoje tirpstantį humusą. „Vaikai yra labiausiai nenuspėjami. Nes, net jei žinai, ką mėgsta vaikas, man atrodo, kad jų skonis gali pasikeisti ir nuo nuotaikos“, – sakė ji.
Vienoje virtuvėje suktis trims šefams nebuvo lengva. Liutauras netyčia ant žemės išvertė visus Julijos humusui reikalingus avinžirnius, o kol tuo rūpinosi, jam ir pačiam nutiko nelaimė… Kaip pavyko visa tai išspręsti?
„Virtuvė gal ir išvalyta, bet kaltės jausmo taip lengvai neišvalysi“, – sakė jis.
Vaikus ypač nustebino Dainiaus naudojamas karamelizatorius, o žiūrovai netgi sužinojo, kaip ir kam jis naudojamas. „Šiai dienai jis man tobulai pasitarnaus“, – pasakojo jis, o vaikai prietaisą išbandė ir patys!
Visa šeima liko sužavėta trijų šefų patiekalai, tačiau kas šįkart tapo geriausiu?