Praėjusią vasarą trijų dienų moteriškumo stovyklą savo sekėjoms surengusi kulinarė Ilona Juciūtė šiemet vėl nusprendė kartoti šį renginį. Birželio 6-8 dienomis ji su savo sekėjomis susitiks gamtos apsuptyje, kur lauks dainos, šokiai, kūrybinės pramogos, savęs pažinimo užsiėmimai, o svarbiausia, itin atviri bei jaukūs pokalbiai. Ilona pabrėžia, kad „Gegužinė“ skirta toms moterims, kurios nori pabėgti nuo kasdienio šurmulio, sustoti, įsiklausyti į save ir pasisemti įkvėpimo iš bendruomenės.
Šeštadienio rytais „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovus žadina antrajam sezonui sugrįžusi kulinarinė laida „Skanus gyvenimas“, kurioje žinoma kulinarė, receptų knygų autorė ir tinklaraštininkė Ilona Juciūtė pas save į svečius pasikviečia įdomius Lietuvos žmones, kurie vertina gerą maistą bei jaukius pokalbius. Šįkart jos laukia susitikimas su Ingrida Michalskiene – „Sherolle Vila“ savininke, kur jau antrus metus vyks Ilonos organizuojama „Gegužinė“.
Laidoje Ingrida pasakos, kad ši sodyba – paveldėta ir nors šiandien į ją kasdien sudeda visą savo širdį bei laiką, buvo metas, kuomet skeptiškai vertino vyro galvoje gimusią verslo idėją.
„Kai vyras pradėjo vystyti šitą idėją, aš du metus ten nekėliau kojos, nes neįsivaizdavau, kad įmanoma padaryti kažką normaliai. Bet po to taip patraukė mane, įvyniojo kaip į tinklą ir pati nepajaučiau, kaip pasidaviau. Dabar neskaičiuoju savo darbo valandų ar investicijų. Norint įgyvendinti idėją, neturiu pinigų limito, į kurį turėčiau įtilpti. Tiesiog visą laiką darom viską maksimaliai. Gal tai nėra verslininko gyslelė, bet nuo to jaučiu begalinį pasitenkinimą“, – laidoje tikins Ingrida.
Pernai, būtent šioje sodyboje, Ilona pirmą kartą organizavo savaitgalio stovyklą „Gegužinę“, kurioje tris dienas 20 moterų pažindinosi viena su kita, ilsėjosi ir pramogavo, šoko, dainavo, meditavo bei atvirai dalinosi gyvenimiška patirtimi. Šiemet birželio 6-8 dienomis Ilona ir vėl kartos pasisekusį renginį, jau dabar nekantraudama išvysti naująją sodybos erdvę – kupolą.
„To kupolo reikėjo Kalėdoms, bet dabar jį ruošiam vasaros sezonui. Mačiau viziją, kaip jis turėtų būti dekoruotas audiniais, sietynais, bet neįsivaizdavau, kad tai gali būti taip sudėtinga ir neįgyvendinama. Atrodo, audinių pasirinkimas yra didelis, bet vienoje vietoje tokio pačio audinio tiek rasti yra neįmanoma. Sykį mes jau užsakėme 200 metrų, kurį pažadėjo išausti, bet po mėnesio mus pavedė. Tada man prasidėjo panikos atakos, nes užsakovams pasakojau savo viziją ir ją privalėjau bet kokiais būdais įgyvendinti“, – apie nematomą verslo pusę atviraus laidos viešnia.
Tačiau nepaisant neišvengiamų iššūkių, Ingrida pripažįsta, kad pati poilsį randanti būtent tokiuose kūrybiniuose procesuose, kol sugalvota idėja gimsta realiu vaizdu.
„Žmonės atvažiavę pasako, kad čia yra labai jauku, kad jie jaučiasi kaip namie. Gal todėl, kad aš pati į tą žiūriu ne kaip į verslą, bet kaip į namus“, – teigs Ingrida.
Laidoje gaminto šokoladinio varškės pyrago receptas
Reikės:
90 g miltų
60 g maltų migdolų riešutų
215 g cukraus
30 g kakavos
125 g kambario temperatūros sviesto
50 g ištirpinto juodo šokolado
2 kiaušinių
1/2 a. š. kepimo miltelių
Varškės masei:
300 g varškės
130 g cukraus
100 g kambario temperatūros sviesto
2 v. š. miltų
2 kiaušinių
Gaminimas:
Šokoladinei masei sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės. Į šią masę įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakite. Miltus susimaišykite su kakava, kepimo milteliais, druska, maltais riešutais ir sviesto mase bei ištirpintu šokoladu. Varškės masei varškę išsukite su sviestu, supilkite gerai išplaktus kiaušinius su cukrumi, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite. Daugiau nei pusę šokoladinės tešlos paskleiskite į kepimui paruoštą formą, ant jos išdėkite varškės masę ir ant viršaus likusią šokoladinę. Kepkite iki +175°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.
„Skanus gyvenimas“ – kulinarinė pokalbių laida su Ilona Juciūte, šeštadieniais, 10 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.