Pramogos | TV ir kinas | 5 min.

Naujoje kulinarinėje laidoje G. Savickas gamino su V. Montvydiene: kodėl vaikus verčia valgyti grikius

Alfa.lt
2024 m. kovo 20 d. 20:53
„Valgoma ar nevalgoma“. | LNK

Giedrius Savickas, žinomas teatro ir kino aktorius, įvairių televizijos projektų vedėjas naujoje laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ užims kulinarijos žinovo poziciją ir su LNK portalo žiūrovais sveikinsis iš pačios jaukiausios vietos namuose – virtuvės.

Kiekvienų namų virtuvėje vyksta daugiausia veiksmo: čia verda įdomiausi įvykiai ir mezgasi smagiausi pokalbiai. Kaip tik taip bus ir čia – naujos eksperimentinės kulinarinės laidos „Valgoma ar nevalgoma“ virtuvėje.

„Valgoma ar nevalgoma“. | Ugnius Bagdonavičius

„Vesti kulinarinę laidą man pačiam buvo netikėta!” – pripažįsta žinomas G. Savickas. Jau kuris laikas jis ir pats vis daugiau laiko praleidžia savo namų virtuvėje – mėgsta eksperimentuoti, itin domisi įvairiausiais virtuvės prietaisais, ir yra įsitikinęs, kad gaminti jam sekasi vis geriau. Pasak Giedriaus, laidos „Valgoma ar nevalgoma“ idėja jam artima, paprasta, bet ne prasta.

„Valgoma ar nevalgoma“. | Ugnius Bagdonavičius

Šioje virtuvėje laidos vedėjas Giedrius su laidos svečiu ar viešnia drauge gamindami dalysis savo valgymo įpročiais, prisimins įvairius patiekalus ir su jais susijusias istorijas iš vaikystės, paauglystės ar šiandienos. Laidose gaminami patiekalai bus visiems gerai žinomi ir dažnai valgomi – juos esame įpratę gamintis pusryčiams, pietums ar vakarienei.

„Tačiau, sutikite, kiekvienas tą patį patiekalą valgome skirtingai, nes taip esame įpratę nuo mažumės. Pavyzdžiui, grikių košę vieni gardina sviestu, kiti valgo su daržovėmis, treti su grietine ar saldžią, pagardinę uogomis, cukrumi, medumi“, – laidos idėja dalijasi prodiuserė Nida Tamošiūnaitė.

„Valgoma ar nevalgoma“. | Ugnius Bagdonavičius

Pasak Nidos, pasidomėjus tampa aišku, kodėl kiekvienas esame įpratę tą patį patiekalą valgyti vis kitaip. Tai dažnai būna aplinkos, kurioje augome, ir jos tradicinių patiekalų skonio palikimas mūsų skonio receptoriams. Juk skirtinguose Lietuvos etnokultūriniuose regionuose tas pats patiekalas valgomas vis kitaip. Žvelgiant pasauliniu mastu, skirtingose šalyse tas pats patiekalas valgomas dar kitaip – o tai be galo įdomu ir nauja mūsų gomuriui. Klausimas tik vienas: ar mums, lietuviams, tai bus valgoma ar ne?“

„Valgoma ar nevalgoma“. | Ugnius Bagdonavičius

Idėja kurti kulinarinę laidą pavadinimu „Valgoma ar nevalgoma“ būtent ir kilo prisiminus vaikystėje žaistą žaidimą su kamuoliu „Valgoma – nevalgoma“, kurį daugelis turbūt žaidė. Kaip? Ogi mesdamas kamuolį draugui sakai bet kokį žodį: jei tai valgoma, kamuolį draugas gaudo, jei ne, negaudo ir jo išvengia. „Laidoje su kamuoliu nežaisime – tiesiog eksperimentuosime su įvairių šalių skoniais, ragausime ir spręsime, ar tas pats patiekalas pateiktas kitaip mums visiems ir kiekvienam atskirai yra valgomas ar nevalgomas, ar priimsime jį į savo virtuvę, ar ne“, – pasakoja Nida.

„Valgoma ar nevalgoma“. | Ugnius Bagdonavičius

Laidoje, kurios idėja pasiskolinta iš vaikystės žaidimo, netrūks emocijų ir geros nuotaikos – kaip ir kiekviename žaidime. Laidos kūrėjai įsitikinę, kad ji paskatins imtis eksperimentų savo virtuvėje, papildys mūsų galbūt kiek pabodusį valgiaraštį naujais skoniais, suteiks naujų žinių apie kitų kultūrų virtuves, be to, skatins gaminti tvariai.

„Valgoma ar nevalgoma“. | Ugnius Bagdonavičius

„Valgoma ar nevalgoma“ nuo kitų kulinarinių laidų skirsis tuo, kad čia bus išbandomi visiems gerai žinomi, jau sukurti patiekalų receptai ir ragaujami taip, kaip įprasta svetur. Žiūrovams neteks gaišti laiko ir klaidžioti tarp parduotuvių lentynų ieškant specialių ingredientų, atskirai planuotis laiką patiekalams pagaminti, nes jie bus kasdieniai, šiaip ar taip dažnai gaminami.

„Valgoma ar nevalgoma“. | Ugnius Bagdonavičius

Daugumą maisto produktų žiūrovai namuose visuomet turės po ranka arba jie bus kas savaitę sudaromo apsipirkimo krepšelio sąraše. Laidos studija primins jaukią namų aplinką, o ir patiekalai bus ne tokie įmantrūs, kokiais grožimės socialinėje medijoje, – paprastesni.

„Valgoma ar nevalgoma“. | Ugnius Bagdonavičius

„Laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ gaminsime atsipalaidavę kaip namuose: produktų nedėliosime į atskirus dubenėlius, neblizginsime lėkštės kampučių – tiesiog mėgausimės gamybos procesu. Visa laidos kūrybinė komanda į žiūrovų namus siekia atnešti jaukumo, paprastumo, naujų skonių kasdieniams patiekalams ir, žinoma, geros nuotaikos!“ – atvirauja laidos prodiuserė.

„Valgoma ar nevalgoma“. | Ugnius Bagdonavičius

Jei pabodo grikių košė ir norisi naujų skonių, nepraleiskite pirmos eksperimentinės kulinarinės laidos „Valgoma ar nevalgoma“ per lnk.lt Bus ragaujama grikių košė ukrainietiškai, amerikietiškai, europietiškai ir laidos dalyviai nuspręs, ar mums, lietuviams, tokio skonio košė valgoma ar nevalgoma.

Pirmosios laidos „Valgoma ar nevalgoma“ viešnia Veronika Montvydienė atskleis, kad vaikystėje prie stalo jai tekdavo praleisti ne vieną valandą, o labiausiai nekentė raugintų kopūstų sriubos. Į negyvenamąją salą, Giedriaus Savicko nuostabai, ji pasiimtų... kugelio. Pirmojoje laidoje su Giedriumi Savicku žinoma moteris išbandė keturias grikių košės versijas ir atskleidė, kad jos vaikai taip pat valgo grikius. „Nes yra priversti, – juokiasi Veronika. – Jiems sakau, kad, jei jau valgom, turim valgyti sveikai“.

Giedrius Savickas Veronikai Montvydienei: mes juk ne pasimatyme?

ALFA.TV REKOMENDUOJA
Straipsnio komentarai (0)
 .

Merūnas ir Naglis – nebe ryškiausios žvaigždės: vietą užleido išdykusiems šuniukams
Lietuvos įžymybės | 3 min.
Aktoriai V. Mainelytė, G. Savickas ir V. Anužis – apie „Fermentaciją“
Lietuvos įžymybės | 7 min.
„Akiplėšoje“ tėvą įkūnijęs G. Savickas: mes gi visi teisingi, fantastiški, pas mus tokio pasaulio kaip filme nėra
TV ir kinas | 5 min.
Vienoje virtuvėje – abu Žvaguliai: ar tikrai dėl skonio nesiginčijama?
Lietuvos įžymybės | 3 min.
Asmeninio ugdymo specialistas T. Saparis: didžiausia žmonių problema, kad jie idiotai
TV ir kinas | 3 min.
Dėl Lietuvos vaikų susitelkė didžiausios lietuviškojo pramogų pasaulio žvaigždės
TV ir kinas | 3 min.
Pasirodė pirmasis „Kelias į žvaigždes po 20 metų“ epizodas: ašaros, grasinimai užmušti ir beprotiškas populiarumas
Lietuvos įžymybės | 4 min.
G. Alijeva: išsigandau, kad manęs čia nebus, o aš dar nespėjau užauginti vaikų
Lietuvos įžymybės | 3 min.
G. Paluckas – apie gyvenimą užvėrus Vyriausybės duris ir neįprastą pomėgį, padedantį atsipalaiduoti
Lietuvos įžymybės | 3 min.
Netapęs milijoninio verslo paveldėtoju, J. Kučinskas imperiją stato pats
TV ir kinas | 3 min.
D. Dundulis apie 40 mln. eurų atsiėjusios medicinos klinikos uždarymą: nebenorėjau eiti į darbą
TV ir kinas | 4 min.
S. Starkutė prabilo apie badavimą
Lietuvos įžymybės | 3 min.
R. Norvilė: jeigu ne gydytojas, šiandien būčiau po žeme
Lietuvos įžymybės | 4 min.
Į banglenčių iššūkio finalą paskutinę minutę pateko E. Sipavičius: įveikė kitą garsenybę
Lietuvos įžymybės | 3 min.
Dėl paskutinio bilieto į ekstremalaus šou finalą balsavime susirems E. Sipavičius ir A. Vedrickaitė
Lietuvos įžymybės | 4 min.
M. Jampolskis: esminis klausimas, kurį visi sprendė – mes miegam ar nemiegam
Lietuvos įžymybės | 4 min.
Stano susižadėjo su mylimąja – pasipiršo neįprastoje vietoje
Lietuvos įžymybės | 3 min.
Kovotojas S. Maslobojevas ir sužadėtinė S. Mišenytė pirmą kartą atvirai prabilo apie pažintį ir santykius
Lietuvos įžymybės | 3 min.
Stano užminė mįslę apie sužadėtuves: ant mylimosios Beatos rankos – žiedas
Lietuvos įžymybės | 3 min.
„Kelio į žvaigždes“ nugalėtojas A. Oleinik nėrė į naują TV projektą: mėgstu laimėti vieną kitą šou
Lietuvos įžymybės | 3 min.