Bene lengviausiai pagaminamas karštas patiekalas lauko sąlygomis,. Žinoma, jei iš anksto pasiruošite bulves.
Ingredientai:
4 didelės bulvės,
200 g saliamio,
1 įaukštas aliejaus,
į šaukštelis čiobrelių.
1 česnako skiltelė,
česnakinio padažo pagal skonį
druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimo būdas
Bulves gerai nuplauti ir išvirti sūdytame vandenyje. Atvėsinti, supjaustyti griežinėliais, ištepti aliejumi, apibarstyti traiškyta česnako skiltele, pagardinti čiobreliais, prieskoniais.
Saliamį
supjaustyti griežinėliais ir pakaitomis su bulvėmis suverti ant
iešmelių.
Kepti
ant įkaitintų grotelių lauko kepsninėje arba grilio keptuvėje,
kol taps traškūs. Patiekti su česnakiniu padažu.
Skanaus!