Kita | Archyvas

Ledai su įdarais – tiesos pjūvis

2012-07-29 08:12
Ledai. (R. Audenienės nuotr.). | Asmeninis albumas
Susiję straipsniai

Įdaro tiek, kiek reikia, ar per mažai? Žvilgčiojant į spalvingas ledų vafliniuose indeliuose pakuotes, sunku nuspręsti, ar porcijoje iš tiesų rasi žadėto įdaro ir kiek jo bus. Todėl nusprendėme pirkti septynių rūšių ledų porcijas, padaryti jų pjūvius ir patikrinti, kiek įdaro viduje, ar juntamas jo skonis valgant.

Tyrimas ir objektyvus – perpjovus ledų porciją, iškart matyti, kas jos viduje, – ir subjektyvus, nes ledų skonio gerumą nustatyti sunku. Vis dėlto iš nuotraukų galėsite spręsti, ar pakuotės informacija labai nutolusi nuo turinio.

Atlikti šį paprastą eksperimentą paskatino neseniai pirktoje brangioje ledų porcijoje vietoje žadėto įdaro rasti keli į jį panašūs trupiniai. Ledų reklamoje, kurioje taip pat puikavosi porcijos pjūvis, viskas atrodė visai kitaip!

Ledai

Pjūvio ir ragavimo rezultatai

  

Vanilinio skonio grietininiai ledai su dražė saldainiais vafliniame puodelyje „Viva minis“, „Ingman“. 1,89 Lt už 130 ml.

Sudėtis: nugriebtas pienas, grietinėlė, dražė saldainiai 11 proc. (cukrus, kakavos sviestas, nenugriebto pieno milteliai, kakavos masė, tirštiklis E414, dažiklis E171, emulsiklis E322 (lecitinas saulėgrąžų), gliukozės sirupas, druska, glazūra: E901, E903; dažikliai: E100, E120, E141, E163, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga citrinų rūgštis, kvapioji medžiaga), cukrus, vaflinis indelis 8 proc. (kvietiniai miltai, augaliniai riebalai, cukrus, kiaušinių milteliai, tešlos kildymo medžiaga E500, emulsiklis, lecitinas (sojų), druska), sausas nugriebtas pienas, gliukozės sirupas, išrūgų milteliai, emulsiklis E471, tirštikliai: E410, E412, E407; kvapioji medžiaga.

Pjūvis: perpjovus porciją perpus, dražė beveik nematyti.

Skonis: valgant vienas kitas smulkus dražė triokštelėjimas burnoje jaučiamas, skonis neblogas, tik saldainiukai mažyčiai.

 

Vaniliniai ledai su smulkintais lazdynų riešutais vafliniame indelyje „Planeta“, „Premia“. 1,89 Lt už 125 ml.

 

Vaniliniai ledai su smulkintais lazdynų riešutais vafliniame indelyje „Planeta“, „Premia“. 1,89 Lt už 125 ml.

Sudėtis: geriamasis vanduo, cukrus, augaliniai riebalai (be transriebalų rūgščių), išrūgų ir lieso pieno milteliai, 7 proc. vaflio (kvietiniai miltai, kukurūzų krakmolas, rapsų aliejus, cukrus, tešlos kildymo medžiaga natrio karbonatas, valgomoji druska, emulsiklis sojų lecitinas), 7 proc. lazdynų riešutų gliukozės, fruktozės ir sacharozės sirupas, emulsiklis E471, stabilizatoriai: E412, E466, E407; kvapioji medžiaga (vanilinas).

Pjūvis: perpjovus porciją, matyti riešutų gabaliukai, jų atrodo nei per daug, nei per mažai.

Skonis: skonis geras, valgant atrodo, kad riešutų nei per daug, nei per mažai – kaip tik. Pakliuvo vienas kartus kąsnis – gal pasitaikė sugedęs riešutas.

 

Persikiniai valgomieji ledai su avietiniu įdaru ir persikų gabaliukais vafliniame indelyje. „Dadu“. 1,89 Lt už 120 ml.

 

Sudėtis: nenugriebtas pienas, cukrus, vaflinis indelis 8 proc. (kvietiniai miltai, kukurūzų krakmolas, rapsų aliejus, cukrus, emulsiklis: sojų lecitinas, tešlos kildymo medžiaga, natrio karbonatas, druska), hidrinti augaliniai riebalai, avietinis įdaras (6,6 proc): avietės (35 proc.), gliukozės ir fruktozės sirupas, vanduo, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga citrinų rūgštis, tirštiklis pektinas, kvapioji medžiaga, dažiklis karminas, pieno baltymai, persikų gabaliukai (5,3 proc.): persikai, cukrus, fruktozės sirupas, citrinų sulčių koncentratas; gliukozės sirupas, kakavinis glaistas (2,2 proc.): augaliniai riebalai, cukrus, kakavos milteliai, išrūgų milteliai, emulsiklis sojų lecitinas; emulsiklis (riebalų rūgščių mono ir digliceridai, stabilizatoriai (saldžiųjų ceratonijų derva, guaro derva, karageninas), kvapiosios medžiagos, dažiklis anatas, vanduo.

Pjūvis: perpjovus porciją atrodo, kad įdaro užtenka – matyti persikų gabaliukai, uogienės takelis. Įsižiūrėjus kyla klausimas, ar aviečių išties užtenka.

Skonis: ledai gero skonio, bet įdaro skonis ne itin jaučiamas. Persikų gabaliukai vos keli, aviečių įdaro irgi nedaug.

  

Vanilinio skonio grietininiai valgomieji ledai su spanguolių įdaru vafliniame indelyje „Royal karališki“, „Ingman“. 3,29 Lt už 200 ml.

 

Sudėtis: nugriebtas pienas, vaflis (24 proc.): kvietiniai miltai, cukrus, augaliniai riebalai, emulsiklis sojų lecitinas, karamelizuoto cukraus sirupas, druska, kvapioji medžiaga, tešlos kildymo medžiaga E500), spanguolių įdaras 12 proc. (cukrus, spanguolės (42 proc.), gliukozės-fruktozės sirupas, vanduo, tirštiklis pektinas, kvapioji medžiaga, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga citrinos rūgštis, cukrus, sviestas, kakavos glaistas 2 proc. (hidrinti augliniai riebalai, cukrus, mažesnio riebumo kakavos milteliai, emulsiklis lecitinas (sojų), sausasis nugriebtas pienas, gliukozės sirupas, emulsiklis E471, tirštikliai (E410, E412, E407), kvapioji medžiaga.

Pjūvis: porcijos viduje – normalaus dydžio uogienę primenantis takelis. Neatrodo labai daug.

Skonis: nors įdaro kiekis neatrodo stulbinamas, ledų skonis geras, o spanguolių uogienės kaip tik tiek, kiek reikia, – ne per saldu, ne per daug, nieko netrūksta.

  

Karameliniai plombyro ledai su karamelės įdaru „Miau“, „Pieno žvaigždės“. 1,75 Lt už 110 ml.

 

 

Karameliniai plombyro ledai su karamelės įdaru „Miau“, „Pieno žvaigždės“. 1,75 Lt už 110 ml.

Sudėtis: grietinėlė 31 proc., nugriebtas pienas, karamelės įdaras 12 proc. (gliukozės sirupas, sutirštintas pienas, cukrus, hidrinti augaliniai riebalai, tirštiklis pektinas, emulsiklis Eė71, valgomoji druska, kvapiosios medžiagos), cukrus, vaflis 9,1 proc. (kvietiniai miltai, krakmolas, cukrus, kiaušinių milteliai, nugriebto pieno milteliai, augalinis aliejus, emulsiklis sojų lecitinas, tešlos kildymo medžiaga E500, valgomoji druska) nugriebto pieno milteliai, gliukozės sirupas, degintas cukrus, išrūgų milteliai, emulsiklis riebalų rūgščių mono ir digliceridai, tirštikliai: guaro derva, natrio karboksimetilceliuliozė, karageninas – karamelės kvapioji medžiaga.

Pjūvis: galbūt pasitaikė brokuota porcija – vafliniame indelyje trūko ledų. Įdaro buvo matyti tik porcijos apačioje.

Skonis: ledų skonis geras, porcijos dugne – visai nemažai tąsios skanios karamelės. Kantrieji gali mėgautis.

  

 

Vanilinio skonio grietininiai valgomieji ledai su žemės riešutų chalva, glaistyti kakaviniu glaistu. „Ingman“. 2,79 Lt už 200 ml.

 

Vanilinio skonio grietininiai valgomieji ledai su žemės riešutų chalva, glaistyti kakaviniu glaistu. „Ingman“. 2,79 Lt už 200 ml.

Sudėtis: nugriebtas pienas, grietinėlė 19 proc., cukrus, glaistas 8 proc. (cukrus, augaliniai riebalai, kakavos sviestas, kakavos masė, sausas nugriebtas pienas, kakavos milteliai, sviesto riebalai, emulsiklis, lecitinas (sojų), kvapioji medžiaga), žemės riešutų chalva (7 proc.): žemės riešutų masė 59 proc., gliukozės sirupas, cukrus, kvietiniai miltai, saldymedžio šaknies ekstraktas, emulsiklis: riebiųjų rūgščių mono ir digliceridai, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga citrinų rūgštis, kvapioji medžiaga); vaflinis indelis 5 proc. (kvietiniai miltai, augaliniai riebalai, cukrus, kiaušinių milteliai, tešlos kildymo medžiaga E500, emulsiklis lecitinas (sojų), druska), sausasis nugriebtas pienas, gliukozės sirupas, kakavos glaistas 2 proc. (augaliniai riebalai, cukrus, mažesnio riebumo kakavos milteliai, emulsiklis lecitinas (sojų), emulsiklis E471, tirštikliai: E21, E410, E407, kvapioji medžiaga.

Pjūvis: perpjovus porciją, matyti chalvos trupinėliai. Jų atrodo mažokai.

Skonis: ledų skonis geras, bet chalvos nėra daug – ji ne itin juntama. Norėtųsi rasti bent vieną padoresnį gabalėlį.

  

Vanilinis plombyras su braškių įdaru vafliniame indelyje. „Baltoji varnelė“. 1,09 Lt už 50 ml.

 

Sudėtis: grietinėlė (24 proc.), natūralus pienas (22 proc.), barškių įdaras (9 proc.): cukrus, braškės (34 proc.), gliukozės ir fruktozės sirupas, vanduo, tirštikliai, pektinas, natrio alginatas, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga citrinų rūgštis, natrio citratas, kvapiosios medžiagos, dažiklis karminas), cukrus, gliukozės sirupas, nugriebto pieno milteliai, išrūgų milteliai, emulsiklis (riebalų rūgščių mono ir digliceridai), stabilizatoriai (karageninas, guaro derva, saldžiųjų ceratonijų derva), kvapioji medžiaga, vaflinis ragelis (kvietiniai miltai, cukrus, augaliniai riebalai, emulsiklis: sojų lecitinas, druska, karamelės sirupas, tešlos kildymo medžiaga: natrio hidrokarbonatas, kvapioji medžiaga).

Pjūvis: pjauti ledai per minkšti, bet panagrinėjus porciją matyti, jog braškių įdaro labai nedaug – lašelis kitas.

Skonis: ledai skanūs, paaiškėja, kad įdaras itin saldus ir jo lašelio pakanka pajausti braškių sirupo skonį.

 

 

ALFA.TV REKOMENDUOJA