Gyvenimas | Virtuvė | 2 min.

Graikiškos salotos su vištiena ir avokadu

Gražina Vasiliauskienė
2024 m. rugsėjo 1 d. 15:00
Graikiškos salotos su vištiena ir avokadu.

Klasikinės graikiškos salotos – tai daržovių ir fetos sūrio mišinys. O jei pridėsite sultingos keptos vištienos filė ir avokado gabalėlių, patiekalas išliks lengvas, bet kartu taps sotesnis.

Ingredientai:

1 salotų gūžė,

250 gramų agurkų,

200 gramų vyšninių pomidorų,

100 gramų paprikos,

150 gramų avokado,

100 gramų alyvuogių,

180 gramų fetos sūrio,

300 gramų vištienos filė,

žiupsnelis druskos,

žiupsnelis juodųjų pipirų,

10 mililitrų alyvuogių aliejaus.

Užpilui:

60 mililitrų alyvuogių aliejaus,

25 mililitrai vynuogių acto,

20 mililitrų citrinos sulčių,

1 skiltelė česnako,

0,5 šaukštelio druskos,

žiupsnelis juodųjų pipirų,

0,5 šaukštelio raudonėlio.

Gaminimo būdas

Agurkus supjaustykite dideliais kubeliais. Papriką ir avokadą supjaustykite tokio pat dydžio kubeliais.

Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.

Fetos sūrį supjaustykite dideliais kubeliais.

Rankomis suplėšykite nuplautus salotų lapus.

Vištienos filė pabarstykite druska ir pipirais, apkepkite alyvuogių aliejuje iki auksinės rudos spalvos iš visų pusių ant silpnos ugnies, kad vištiena viduje iškeptų.

Iškeptą vištienos filė supjaustykite kubeliais.

Užpilui sumaišykite alyvuogių aliejų, vynuogių actą, citrinos sultis, smulkintą česnaką, druską, pipirus, raudonėlį ir gerai išmaišykite.

Dubenyje sumaišykite salotų lapus, agurkus, vyšninius pomidorus, papriką, avokadą, fetos sūrį, alyvuoges, vištienos filė.

Palaistykite užpilu ir švelniai išmaišykite salotas.

Skanaus!

ALFA.TV REKOMENDUOJA
Straipsnio komentarai (0)
Jūsų vardas
Jūsų nuomonė
 .