Subtilus tortas iš plonų sluoksnių, perteptų sūrio ir kondensuoto pieno kremu.
Ingredientai
2 kiaušiniai,
380 gramų kondensuoto pieno,
5 gramai kepimo miltelių,
200 gramų miltų.
Kremui:
500 gramų varškės,
250 gramų maskarponės sūrio,
150 gramų kondensuoto pieno,
8 gramai vanilinio cukraus.
Gaminimo būdas
Giliame dubenyje išplakite kiaušinius iki purumo. Įpilkite kondensuoto pieno ir vėl plakite elektriniu plaktuvu.
Svarbu: sumaišykite sausus ingredientus – persijotus miltus ir kepimo miltelius, suberkite į skystąją dalį ir išmaišykite iki vientisos masės.
Ant pergamentinio popieriaus nubrėžkite 20 cm skersmens apskritimą, uždėkite 1,5–2 šaukštus tešlos ir tolygiai paskirstykite iki apskritimo kraštų.
Kepkite 200º C temperatūroje 5–7 minutes. Išimkite iš orkaitės ir nedelsdami perkelkite ant švaraus pergamento lakšto. Visus papločius kepkite taip pat.
Visiškai atvėsinkite papločius. Jei paplotis išeitų per storas, perteklių galite atsargiai nupjauti peiliu.
Giliame dubenyje sumaišykite varškę, kondensuotą pieną ir maskarponę. Suberkite vanilinį cukrų ir plakite elektriniu plaktuvu iki purios masės. Padėkite kremą į šaldytuvą pusvalandžiui.
Ant torto padėklo uždėkite nuimtą žiedą nuo torto formos.
Patepkite indą nedideliu kiekiu kremo, „priklijuokite“ pirmąjį paplotį.
Ant papločio uždėkite 2–3 šaukštus kremo ir tolygiai paskleiskite. Tą patį padarykite su visais kitais papločiais.
Patepkite pyrago viršų kremu ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Nuimkite torto formos žiedą nuo atvėsusio torto ir šonus aptepkite kremu. Išlyginkite kremą mentele.
Vėl padėkite tortą į šaldytuvą 2 valandoms, kad susigertų. Galite papuošti šviežiomis uogomis.
Skanaus!